MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Novartis: Η μεγάλη ξεφτίλα της λίστας Πέτσα…

Πώς εκτέθηκαν όσα ΜΜΕ έμειναν πιστά στην κυβερνητική γραμμή περί της δήθεν σκευωρίας


Αργά το βράδυ της Πέμπτης 30 Ιουνίου, οι ειδοποιήσεις και τα «alert» στα κινητά τηλέφωνα άρχισαν να «σκάνε» μαζικά. Τα ενημερωτικά sites έκαναν σπριντ για να μεταδώσουν πρώτα, ως έκτακτη επικαιρότητα, την «είδηση» ότι «Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη παραπέμπονται με βούλευμα στο Ειδικό Δικαστήριο για τη σκευωρία Novartis».
 
• Από τον Βασίλη Γαλούπη

Η «είδηση» είχε όλα τα στοιχεία της αληθοφάνειας. Στις 09.48 μ.μ., το κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έβγαλε το θέμα και αμέσως αναπαρήχθη αστραπιαία από σάιτ, ραδιοφωνικούς σταθμούς, κανάλια.

Γρίβας Κ.: Η Τουρκία δεν έχει τα κότσια να ολισθήσουμε σε θερμή αντιπαράθεση

Ο κ. Κων/νος Γρίβας, καθηγητής γεωπολιτικής ασφάλειας στο ΕΚΠΑ και καθηγητής γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, μίλησε για το τι αναμένει από την Τουρκία για το καλοκαίρι που διανύουμε (06-07-2022).


Ο κ. Γρίβας είπε ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι η Τουρκία θα συνεχίσει την προσπάθεια αποδόμησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο. Μέσα στο καλοκαίρι δύσκολα θα προχωρήσει η Τουρκία σε κάτι ακραίο εναντίον της Ελλάδας γιατί πολύ απλά δεν είναι κάτι που την βολεύει και επίσης πολύ δύσκολα θα διακινδύνευε η Τουρκία να ολισθήσουμε σε θερμή αντιπαράθεση γιατί δεν έχει τα κότσια για κάτι τέτοιο.

Πετρέλαιο: H θεωρία "peak oil"

(Αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου)

Η θεωρία peak oil είναι με απλά λόγια η εκτίμηση ότι η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου θα αγγίξει σύντομα το σημείο κορύφωσής της.

Αλλά ας κάνουμε μια ιστορική ανασκόπηση του θέματος:

Η θεωρία " peak oil " διατυπώθηκε για πρώτη φορά από τον γεωλόγο Μάριον Κινγκ Χάμπερτ (M. K. Hubbert), ο οποίος, το 1956, προέβη στην εκτίμηση ότι η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ θα αγγίξει το σημείο κορύφωσής της μεταξύ 1965 και 1970 και έπειτα θα ακολουθούσε πτωτική καμπύλη, γνωστή τώρα ως η καμπύλη του Χάμπερτ.

Ενεργειακός Αρμαγεδώνας: Η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε εισαγωγές ρεκόρ ρωσικού πετρελαίου– Tελειώνουν τα αποθέματα!- Μακρόν σε Μπάιντεν: “Σου έχω άσχημα νέα”

Η Σ.Αραβία μείωσε και την παράδοση αργού σε κινεζικά διυλιστήρια!


Του Βασίλη Καπούλα

Στην αποκάλυψη-σοκ πως τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας τελειώνουν, και η “πηγή” στερεύει προχωρούν διεθνείς αναλυτές σημειώνοντας πως το Βασίλειο εισάγει πλέον σε μεγάλες ποσότητες ρωσικό πετρέλαιο με ενδιάμεση χώρα την Αίγυπτο.

Αυτό σημαίνει ότι τα αποθέματα πετρελαίου και τα στρατηγικά αποθέματα της Σαουδικής Αραβίας τελειώνουν γεγονός που φέρνει ακόμη πιο κοντά τον ενεργειακό Αρμαγεδώνα.


Είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο πως υπάρχουν ενδείξεις πως “οι ΗΠΑ χάνουν σταδιακά την Σαουδική Αραβία” αλλά κανείς δεν είχε φανταστεί μέχρι τώρα πως το Βασίλειο εξαρτάται πλέον σε μεγάλο βαθμό από τη Μόσχα.