MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Γρίβας Κ.: Η Τουρκία δεν έχει τα κότσια να ολισθήσουμε σε θερμή αντιπαράθεση

Ο κ. Κων/νος Γρίβας, καθηγητής γεωπολιτικής ασφάλειας στο ΕΚΠΑ και καθηγητής γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, μίλησε για το τι αναμένει από την Τουρκία για το καλοκαίρι που διανύουμε (06-07-2022).


Ο κ. Γρίβας είπε ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι η Τουρκία θα συνεχίσει την προσπάθεια αποδόμησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο. Μέσα στο καλοκαίρι δύσκολα θα προχωρήσει η Τουρκία σε κάτι ακραίο εναντίον της Ελλάδας γιατί πολύ απλά δεν είναι κάτι που την βολεύει και επίσης πολύ δύσκολα θα διακινδύνευε η Τουρκία να ολισθήσουμε σε θερμή αντιπαράθεση γιατί δεν έχει τα κότσια για κάτι τέτοιο.

 
Ο κ. Γρίβας πρόσθεσε ότι σίγουρα η Τουρκία θα κάνει πράγματα αλλά χωρίς να περάσει τις νοητές κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια κρίση αντίστοιχη του προπερασμένου καλοκαιριού. Γιατί πλέον είναι τόσο τεταμένο το κλίμα που θα μπορούσε πολύ εύκολα να ολισθήσει η ένταση σε θερμή αντιπαράθεση, σε πολεμική αντιπαράθεση. Και δεν είναι κάτι που θέλει η Τουρκία.
 
Ενημέρωση & Σκέψη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου