MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

«Σημίτης στο τετράγωνο ο Μητσοτάκης και τα όνειρα για Πρέσπες του Αιγαίου»- Γ.Λακόπουλος

Η Μαδρίτη είναι η πόλη που έχει συνδεθεί με σημαντικές υποχωρήσεις στα ελληνοτουρκική. Η ομώνυμη συμφωνία του κ.Σημίτη είναι η απόδειξη. Υπάρχουν ενδείξεις ότι και στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που γίνεται αυτές τις ημέρες στην ισπανική πρωτεύουσα, υπάρχει ο κίνδυνος ο κ.Μητσοτάκης «να γίνει Σημίτης στο τετράγωνο»!


Ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος, δημιουργός της επιτυχημένης ιστοσελίδας anoixtoparathyro , μιλά στο militaire.gr για τον κίνδυνο νέων υποχωρήσεων στα ελληνοτουρκικά ασκώντας κριτική όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση η οποία δείχνει να διαχειρίζεται τα σοβαρά εθνικά θέματα «με το γάντι». Ο Γ.Λακόπουλος επισημαίνει ότι ίσως κάποιοι , όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση «να ονειρεύονται Πρέσπες του Αιγαίου».

Πετρέλαιο: H θεωρία "peak oil"

(Αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου)

Η θεωρία peak oil είναι με απλά λόγια η εκτίμηση ότι η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου θα αγγίξει σύντομα το σημείο κορύφωσής της.

Αλλά ας κάνουμε μια ιστορική ανασκόπηση του θέματος:

Η θεωρία " peak oil " διατυπώθηκε για πρώτη φορά από τον γεωλόγο Μάριον Κινγκ Χάμπερτ (M. K. Hubbert), ο οποίος, το 1956, προέβη στην εκτίμηση ότι η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ θα αγγίξει το σημείο κορύφωσής της μεταξύ 1965 και 1970 και έπειτα θα ακολουθούσε πτωτική καμπύλη, γνωστή τώρα ως η καμπύλη του Χάμπερτ.

Θηλιά 112.500.000.000 ευρώ τα χρέη στην εφορία

Δεν υπάρχει στον ορίζοντα κανένα στοιχείο που να προοιωνίζεται βελτίωση της κατάστασης

Συγκλονιστικά είναι τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα για τη νέα αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο. Μέσα στο πρώτο τετράμηνο της φετινής χρονιάς προστέθηκαν στα υπάρχοντα χρέη άλλα 3,72 δισ. ευρώ έναντι 2,56 της περσινής χρονιάς το ίδιο διάστημα. Κι αν η αύξηση κατά περίπου 45% από τον έναν χρόνο στον άλλον δείχνει εντυπωσιακή, κρατηθείτε διαβάζοντας πόσο έχει φτάσει το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών: Στα 112,5 δισ. ευρώ…

Σχεδόν 4.000.000 φορολογούμενοι -δηλαδή επί της ουσίας σχεδόν ένας στους δύο οικονομικά ενεργούς πολίτες- βρίσκονται χρεωμένοι στην Εφορία. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι τωρινό, αφού στα ίδια επίπεδα κινούνται εδώ και πολλά χρόνια. Ομως, αυτό που προκύπτει είναι ότι κάθε μήνα, κάθε χρόνο που περνάει, η θηλιά σφίγγει ολοένα και περισσότερο για τον Έλληνα.

Fox News κατά Τζο Μπάιντεν: «Έκανε το ρούβλι πανίσχυρο και εμάς να ζούμε με τον πληθωρισμό»

«Οι Δημοκρατικοί καταστρέφουν το δολάριο»


To Fox News, ο γνωστός σχολιαστής Jimmy Doore και ο δημοσιογράφος του καναλιού Tucker Carlson εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση κατά του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν τον οποίο κατηγορούν ότι με τις πολιτικές που ακολούθησε εναντίον της Ρωσίας και στο Ουκρανικό, έκανε το ρούβλι ισχυρότερο από ποτέ ενώ αντίθετα οι ΗΠΑ το μόνο που έχουν κερδίσει είναι ο πληθωρισμός.

«Τώρα, κρατάτε μια λίστα με όλα τα πράγματα που κάνει ο Πούτιν;


Η Ρωσία είναι πολύ ισχυρή, ελέγχουν πολλά πράγματα, ανέτρεψαν την κυβέρνησή μας, διέπραξαν πραξικόπημα στην Αμερική, ελέγχουν τις τιμές του φυσικού αερίου, και η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τον πληθωρισμό μας. Επιτρέψτε μου να σας πω την τελευταία φορά που κοίταξα, η Ρωσία δεν μπορούσε προωθήσει την καλή της βότκα στο “Trader Joe’s”, οπότε δεν νομίζω ότι ελέγχουν τα πάντα όπως λένε ότι κάνουν,- εντάξει;».