MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ 57 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ 57.000 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!!

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ; 

Το πραγματικό οικονομικό πρόβλημα και οι ρίζες του 

Το παγκόσμιο χρέος είναι 57 τρισεκατομμύρια, δηλαδή 57.000 δισεκατομμύρια 

!http://www.economist.com/content/global_debt_clock
 
Κατ’ άλλους το χρέος είναι πολύ μεγαλύτερο.

Αυτά τα χρήματα «κάποιοι άγνωστοι κύριοι μιας ελίτ » τα έχουν δανείσει σε 130 περίπου χώρες με ένα εντελώς τοκογλυφικό επιτόκιο.

Διεθνείς οικονομικοί αναλυτές : Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποπληρώσει το χρέος της και το 2017 θα καταρρεύσει η οικονομία

Οι φόβοι ολοένα και αυξάνονται σήμερα για την Ελλάδα η οποία οδεύει προς την πλήρη οικονομική κατάρρευση, καθώς αγωνίζεται να επιστρέψει στις αγορές μέσω συνεχών δανείων του προγράμματος διεθνούς διάσωσης, αναφέρει ο βρετανικός τύπος

Η οικονομική εταιρεία αναλύσεων «Όμιλος της Ευρασίας» έχει προβλέψει ότι η χώρα μας θα αντιμετωπίσει μια σοβαρή οικονομική αναστάτωση το επόμενο έτος (2017). Η Ελλάδα, είναι στα πρόθυρα της πτώχευσης, και εξακολουθεί να αγωνίζεται σε μεγάλο βαθμό για την αποπληρωμή των δανείων από το ΔΝΤ, αναφέρει η ανάλυση της εταιρείας . 

Φόβοι παγκοσμίως γιατί «φουντώνει» το Brexit -Γκρεμίζεται η στερλίνα

Yποχωρεί έναντι του δολαρίου και του γιεν η στερλίνα, λόγω της συνεχούς αυξανόμενης αβεβαιότητας για την έκβαση του δημοψηφίσματος για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ. 

Kατρακυλά η στερλίνα 

Ο δείκτης μεταβλητότητας που μετρά τις αλλαγές στο νόμισμα έχει χτυπήσει ιστορικά επίπεδα, και μάλιστα τείνει να πλησιάσει σ' εκείνο που είχε σημειωθεί κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008. Και αυτό γιατί οι επενδυτές έχουν τρομάξει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και τις αποδόσεις που δείχνουν αυξημένες τις πιθανότητες του Brexit. 

Οι σειρήνες του κραχ: Πληθαίνουν επικίνδυνα οι προειδοποιήσεις για μία παγκόσμια χρηματοπιστωτική κατάρρευση, χωρίς ιστορικό προηγούμενο

Ενώ στην Ελλάδα είμαστε απασχολημένοι με τις συνεχείς αποτυχίες της κυβέρνησης, όπου τίποτα πλέον δεν είναι βέβαιο, ούτε καν οι δύο σκανδαλώδεις ιδιωτικοποιήσεις (πίσω από τα 14 αεροδρόμια λέγεται πως ευρίσκεται η εταιρεία αεροδρομίων της Αγίας Πετρούπολης, η οποία δεν έχει εκταμιεύσει ακόμη τίποτα, ενώ βασική προϋπόθεση για το Ελληνικό είναι η άδεια λειτουργίας καζίνο), αυξάνονται παγκοσμίως οι προειδοποιήσεις για ένα επερχόμενο κραχ τεραστίων διαστάσεων – με την Παγκόσμια Τράπεζα να μειώνει δραστικά τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη (πηγή), με την Goldman Sachs να αναφέρεται σε απελπισία των χρηματαγορών (πηγή), με τον πρώην διοικητή της Fed κ. A. Greenspan να προβλέπει μία «διαφαινόμενη καταστροφή» (πηγή), καθώς επίσης με πολλούς αμερικανούς οικονομολόγους να διαπιστώνουν ανησυχητικά σημεία ύφεσης στην οικονομία των Η.Π.Α.