MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Μεσανατολικό : Η αιματηρή δυστοπία και οι δραματικές προεκτάσεις με παγκόσμιο αντίκτυπο

Αυτή την Παρασκευή στις "Αντιθέσεις" μια μεγάλη συζήτηση στην 14η μέρα του Πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας , το σύμπλοκο Ισραήλ- Παλαιστινιών, τον  ρόλο της Χαμάς και το δίπολο της αιματηρής αντιπαράθεσης με τις πολιτικές Νετανιάχου στα Παλιστινιακά εδάφη, το υπαρξιακό θέμα για  Ισραήλ, η τραγωδία των αμάχων,   η τοποθέτηση των μεγάλων αλλά και περιφερειακών παικτών ισχύος στην ευρύτερη περιοχή, η Τουρκία και η επίδραση των εξελίξεων σε Κύπρο και Ελληνοτουρκικές σχέσεις .
 
- Τι αλλάζει στο πεδίο των πολεμικών συγκρούσεων και πως μία τεκτονικής διάστασης κρίση στο πεδίο της αιματηρής  αναμέτρησης, έχει αλλάξει ήδη τους πολιτικούς όρους και στόχους στο Μεσανατολικό
 

Προσδεθείτε - Τα εκατοντάδες λουκέτα στις τράπεζες των ΗΠΑ και το τσουνάμι χρεοκοπιών δείχνουν οικονομική κατάρρευση

Eίμαστε στα πρόθυρα μιας μεγάλης και καθώς η προσοχή είναι στραμμένη στη Μέση Ανατολή δεν το έχουμε καταλάβει; 
 
Ανησυχητικά πράγματα συμβαίνουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς υπό την πίεση των υψηλών επιτοκίων και του χάους στην αγορά ακινήτων, οι αμερικανικές τράπεζες φαίνεται να βρίσκονται υπό μεγαλύτερη πίεση από όση μπορούν να αντέξουν. 

Αυτό τουλάχιστον υποδεικνύουν η σύσφιξη της πίστωσης, το κλείσιμο εκατοντάδων τραπεζικών καταστημάτων και οι απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.

Φλόγες πολέμου περικυκλώνουν την Ελλάδα και το «πολιτικό προσωπικό» απλά παρακολουθεί-Π.Γερογλής

Ο χάρτης της ευρύτερης γειτονιάς μας τρομάζει… Φωτιές πολέμου έχουν ανάψει ή είναι έτοιμες να εκδηλωθούν…Αυτόν τον τρομακτικό πολεμικό χάρτη σχεδίαζε και μας «διαβάζει» ένας έμπειρος Έλληνας στρατιωτικός που κατά τη διάρκεια της καριέρας του, υπηρέτησε σε περιοχές όπου πολεμικές συγκρούσεις είχαν σαρώσει τα πάντα. Ο κ.Παναγιώτης Γερογλής , Ταξίαρχος ε.α αναλύει τα πολεμικά μέτωπα από την Ρωσία και την Ουκρανία, μέχρι τη Μέση Ανατολή και τη Λιβύη. Αναφέρεται στις περιοχές των Βαλκανίων όπου μία ακόμη σπίθα αρκεί για να ανάψει πολεμική φωτιά…
 

Νέος κίνδυνος για ιδιοκτήτες ακινήτων: «Κτηματολόγιο και δασικοί χάρτες γίνονται εργαλεία δήμευσης από το Κράτος»!

Αποκαλυπτικές οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΜΙΔΑ - Με οθωμανικούς νόμους!
 
Με την πλάτη στον τοίχο μπορεί να βρεθούν ιδιοκτήτες ακινήτων σε εκτός σχεδίου περιοχή καθώς το δημόσιο μπορεί να βρεθεί να σας πάρει το ακίνητο λόγω του… τεκμηρίου κυριότητας και με όπλο το Κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες!
 
Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα, «η επ’ άπειρον επικρεμάμενη δαμόκλεια σπάθη» να διεκδικεί οποτεδήποτε το ακίνητό σας το Δημόσιο, είτε ως δασικό είτε ως ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου βάσει του σχετικού τεκμηρίου κυριότητας υπέρ του, στις διαδικασίες κατάρτισης των δασικών χαρτών ή του Κτηματολογίου ή σε οποιαδήποτε δικαστική διένεξη…