MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Φλόγες πολέμου περικυκλώνουν την Ελλάδα και το «πολιτικό προσωπικό» απλά παρακολουθεί-Π.Γερογλής

Ο χάρτης της ευρύτερης γειτονιάς μας τρομάζει… Φωτιές πολέμου έχουν ανάψει ή είναι έτοιμες να εκδηλωθούν…Αυτόν τον τρομακτικό πολεμικό χάρτη σχεδίαζε και μας «διαβάζει» ένας έμπειρος Έλληνας στρατιωτικός που κατά τη διάρκεια της καριέρας του, υπηρέτησε σε περιοχές όπου πολεμικές συγκρούσεις είχαν σαρώσει τα πάντα. Ο κ.Παναγιώτης Γερογλής , Ταξίαρχος ε.α αναλύει τα πολεμικά μέτωπα από την Ρωσία και την Ουκρανία, μέχρι τη Μέση Ανατολή και τη Λιβύη. Αναφέρεται στις περιοχές των Βαλκανίων όπου μία ακόμη σπίθα αρκεί για να ανάψει πολεμική φωτιά…
 
 
Σε αυτό το περιβάλλον ποια η θέση και στάση της Ελλάδας που έχει να αντιμετωπίσει την επιθετική και φιλοπόλεμη Τουρκία; Πως αντιμετωπίζει και πως θα έπρεπε να αντιμετωπίζει την εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί γύρω της; Η εσωτερική κατάσταση της χώρας είναι εξίσου δύσκολη και ο κ.Γερογλής δεν αναφέρεται στην οικονομική κατάσταση που είναι δραματική όσες «βαθμίδες» κι αν δοθούν. Υπάρχουν πολλά ακόμη που θα πρέπει να μας προβληματίσουν.
 
Ο κ.Γερογλής αναφέρεται ,αναλύει και σχολιάζει όσα τραγικά έγιναν στην Λιβύη με το θάνατο 5 Ελλήνων -οι τρεις στρατιωτικοί- και στο Στεφανοβίκειο όπου χάθηκε μια ολόκληρη σημαντική στρατιωτική βάση! «Τα καπάκια των υπονόμων πλέον πετάγονται», λέει ο κ.Γερογλής αναφερόμενος στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΕΔ. Προβλήματα που χρόνια τώρα τα κρατάνε «κάτω από το χαλί» απλά για να μη φαίνονται.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου