MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Οι κίνδυνοι ενός παγκοσμίου κραχ

Η διαστρέβλωση των οικονομικών κύκλων από τις κεντρικές τράπεζες, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την υπερχρέωση του πλανήτη, δεν γίνεται να καταπολεμηθεί με τις τεράστιες ποσότητες νέων χρημάτων, με τις οποίες έχουν πλημυρίσει το σύστημα – οπότε η κατάρρευση μπορεί μεν να αργήσει, αλλά δεν πρόκειται να αποφευχθεί. 

Ανάλυση 

Το σημαντικότερο πρόβλημα για την παγκόσμια οικονομία είναι ασφαλώς οι Η.Π.Α. – η πραγματική οικονομία των οποίων επιδεινώνεται διαρκώς, το δολάριο ανατιμάται παράλογα, θέτοντας σε κίνδυνο όλες τις αναπτυσσόμενες οικονομίες λόγω του δανεισμού τους σε συνάλλαγμα, σε συνδυασμό με τις εκροές κεφαλαίων, ενώ η φούσκα της Wall Street έχει χάσει εντελώς την επαφή της με την πραγματικότητα. 

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή τις εμφανείς προκλήσεις της Τουρκίας αλλά και της Αλβανίας κατά της Ελλάδας

Τις εμφανείς προκλήσεις της Τουρκίας αλλά και της Αλβανίας κατά της Πατρίδας μας κατήγγειλε σε ομιλία του στις 13/12/2016 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς. 

Mε αφορμή τη συζήτηση για την εφαρμογή της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της Ε.Ε. ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση ως γνωστόν έχει θεμελιωθεί με βάση την αξία της αλληλεγγύης των κρατών-μελών της. Η Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας θεσπίστηκε για την προστασία όλων των χωρών της Ένωσης. Το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα δέχεται εμφανείς προκλήσεις τόσο από την Τουρκία όσο και από την Αλβανία». 

Γ. Κοντογιώργης : Η «Μεγάλη Ιδέα» της Τουρκίας και η ηττοπάθεια της Ελληνικής ελίτ

Οι εξελίξεις στη Κύπρο και η επιχείρηση να επιβληθεί μία λύση που βολεύει μόνο την Τουρκία, που δεν επιθυμεί διχοτόμηση, αλλά τον έλεγχο όλου του νησιού, είναι στη ουσία προβολή εξελίξεων και στα ελληνοτουρκικά.

Η πολυεπίπεδη αναταραχή στο εσωτερικό της Τουρκίας, οδηγεί τον Ερντογάν στη διατύπωση μίας «μεγάλης ιδέας» που δεν προοιωνίζεται θετικές εξελίξεις και μάλιστα άμεσα για την Ελλάδα.

ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες πιο εργατικοί στην Ευρώπη

Άλλο ένα ευρωπαϊκό στερεότυπο καταρρίπτεται, καθώς οι Έλληνες εργαζόμενοι αποδεικνύονται πρωταθλητές σε ώρες εργασίας στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επικαιροποιημένα στοιχεία του ΟΟΣΑ, τα οποία επικαλείται η εφημερίδα Έθνος, 

Οι Έλληνες εργαζόμενοι είναι πρωταθλητές σε ώρες εργασίας στην Ευρώπη, ενώ ακόμη και στην παγκόσμια λίστα βρίσκονται στην τέταρτη θέση!