MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Η αφορμή του κουρέματος των καταθέσεων

Γιατί ο κ. Στουρνάρας θέλει να ανατεθεί στην ΤτΕ ο έλεγχος της καταλληλότητας των μετόχων των εταιριών που θα συσταθούν για να παρέχουν μικρές χρηματοδοτήσεις, προειδοποιώντας πως εάν δεν υπάρξει σωστός έλεγχος των μετόχων, ο νέος θεσμός θα καταστεί εστία ξεπλύματος μαύρου χρήματος; Μήπως κατηγορεί απλά ως ανίκανο το υπουργείο οικονομικών, με στόχο να του υφαρπάξει την αρμοδιότητα του; Γιατί να το κάνει; Απλούστατα, για να στηρίξει τις τέσσερις αδελφές, τις μεγάλες τράπεζες που δεν θέλουν να έχουν ανταγωνισμό – επειδή αυτά τα ιδρύματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα που θα τους δημιουργούσε πρόβλημα. Εύλογα, αφού κερδίζουν σχεδόν 1,1 δις € ετήσια μόνο από τις πανάκριβες προμήθειες που χρεώνουν, έχουν τα διπλάσια επιτόκια από το μέσον όρο της ΕΕ και συνεχίζουν να ληστεύουν τους Έλληνες – στο άμεσο μέλλον με το καινούργια τους ληστρικά εργαλεία: με το σχέδιο Ηρακλής και με το Hive Down.

Η “στρατιωτική αλλεργία” που δημιουργεί 5η φάλαγγα… το ερώτημα είναι όμως, θέλουμε να επιβιώσουμε;

(John.k - Είναι φανερό ότι στην 5η φάλαγγα είναι και όλα αυτά τα κανάλια που μεταδίδουν τις τουρκοσειρές και την «τουρκική κουλτούρα» το υποτιθέμενο σύστημα αξιών που έχουν οι Τούρκοι, ξεχνώντας τις παραβιάσεις που κάνει η Τουρκία τώρα, την κατάληψη της Κύπρου και τις Γενοκτονίες που έκανε παλαιότερα …) 

Η ποιοτική διαφοροποίηση των τελευταίων ημερών στον δημόσιο διάλογο για την Τουρκία, καθώς διαπιστώνεται ότι ολοένα και περισσότεροι αντιλαμβάνονται την πραγματική φύση της τουρκικής απειλής και την ανάγκη απόφασης αντιμετώπισής της με όλα τα μέσα, έφερε στο μυαλό μας την προ δεκαημέρου σχεδόν σαφέστατη τοποθέτηση ενός φίλου, προερχόμενου από τον χώρο της “αμυντικής δημοσιογραφίας” και σήμερα καθηγητή της Σχολής Ευελπίδων, τον Δρ. Κώστα Γρίβα… 

Μυστικές συνομιλίες Τουρκίας-Γερμανίας στο Βερολίνο για Ανατ. Μεσόγειο

Γράφει ο Κώστας Βενιζέλος

Παρασκηνιακές διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη από την γερμανική προεδρία της Ε.Ε. για να εκτονωθεί η ένταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Στα πλαίσια αυτά, όπως συναφώς πληροφορούμαστε, στο Βερολίνο κλήθηκε ινκόγκνιτο ο εξ απορρήτων του Τούρκου Προέδρου, Ιμπραχήμ Καλίν. Ο Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, βρέθηκε στη γερμανική πρωτεύουσα προ δεκαημέρου και είχε πολύωρες συζητήσεις στην καγκελαρία, με στενούς συνεργάτες της κ. Μέρκελ. 

Ελλάδα-Τουρκία , στο Μεταίχμιο Γεωπολιτικών Εξελίξεων

⭕️ Αναζητώντας το νήμα από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης μέχρι το σήμερα των μεγάλων γεωπολιτικών επαναπροσδιορισμών στην Ανατολική Μεσόγειο και όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. 

🔴 Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και Βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος και ο Ιστορικός Ερευνητής – Συγγραφέας και συνιδρυτής της κίνησης «Άρδην» Γιώργος Καραμπελιάς, σε μία συζήτηση πάνω στα Εθνικά μας Θέματα και την πορεία του Ελληνισμού 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση.