MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Τι είναι το Great Reset, η Μεγάλη Επαναφορά; – Ποιο το πραγματικό σχέδιο των ελίτ για την Νέα Παγκόσμια Τάξη;

Η Μεγάλη Επαναφορά είναι η δράση απέναντι στο χάος και η 4η Βιομηχανική Επανάσταση είναι το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα ή η προγραμματισμένη «τάξη»


Για πρώτη φορά ακούσαμε την έννοια του Great Reset την «Μεγάλη επαναφορά» το 2014.
 
Η Lagarde, η οποία ήταν επικεφαλής του ΔΝΤ εκείνη την εποχή – την τρέχουσα περίοδο είναι επικεφαλής της ΕΚΤ -, ξαφνικά άρχισε να εστιάζει στον παγκόσμιο συγκεντρωτισμό.
 
Ήταν μια ατζέντα που γενικά ψιθυριζόταν μόνο στις σκοτεινές γωνιές των μυστικών συναντήσεων των τραπεζικών ελίτ και άλλων ισχυρών οικονομικών παραγόντων… αλλά το 2014 άρχισαν να δημοσιοποιούν τις θέσεις τους….

Το όργιο της ενεργειακής αισχροκέρδειας

Στον κλάδο της ενέργειας διενεργείται ήδη από τα μέσα του 2021 ένα κερδοσκοπικό πάρτι, εις βάρος των καταναλωτών – με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, την εκτόξευση της ακρίβειας και του πληθωρισμού που είναι συνώνυμος με τους φόρους. Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν πολύ πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, έχοντας οργανωθεί από μία ομάδα Ευρωπαίων Ολιγαρχών που απομυζούν τους Πολίτες, με τη δρομολόγηση πολύπλοκων συστημάτων τιμολόγησης της ενέργειας που δεν γίνονται κατανοητά – ενώ τώρα ενοχοποιούν τον πόλεμο για την απίστευτη αισχροκέρδεια τους. Προφανώς κανένας δεν πιστεύει στα δήθεν κατασκευαστικά λάθη του συστήματος, όπως τα αποκαλούν – ενώ όλα αυτά προϋποθέτουν την έμμισθη συμμετοχή των πολιτικών, αφού διαφορετικά δεν θα μπορούσαν ποτέ να επιβάλουν τα Ολιγοπώλια της ενέργειας τις ληστρικές μεθόδους τους. Η ληστεία δε αυτή δεν πρόκειται να σταματήσει, εάν δεν αντιδράσουν οι Πολίτες – οι οποίοι έχουν δυστυχώς υποβιβασθεί σε φιμωμένα πρόβατα, με τη βοήθεια της πανδημίας. 

Φίλης Γ.: Ο Πούτιν θα την κλείσει τη στρόφιγγα εάν δεν πληρωθεί σε ρούβλι

Ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής Γιώργος Φίλης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV σχετικά με την ανακοίνωση του Ρώσου Προέδρου για πληρωμή του φυσικού σερίου σε ρούβλια (01-04-2022). 
 
Ο κ. Φίλης αρχικά εξήγησε τους λόγυς που γίνεται αυτό. Όπως είπε η Ρωσία το κάνει αυτό γιατί με τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ευρώ και δολάριο. Επίσης τα χρήματα πρέπει να είναι σε ρωσικές τράπεζες γιατί οτιδήποτε και να είναι εκτός Ρωσίας αντιμετωπίζει τεράστιο ζήτημα και επιπλέον αναγκάζει τους ξένους να αγοράσουν ρούβλι, ανεβάζοντας έτσι την αξία του ρουβλίου. 
 

Σταθακόπουλος Δημ.: Η επισιτιστική κρίση & η εφοδιαστική αλυσίδα στη γεωπολιτική σκακιέρα.

Ο κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου, τουρκολόγος και νομικός, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV για τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας (01-04-2022).


Ο κ. Σταθακόπουλος μίλησε για την επισιτιστική κρίση και για τις εφοδιαστικές αλυσίδες και κατά πόσο σχετίζονται με τα γεωπολιτικά. Όπως είπε ο πυρήνας των πάντων, είναι ο άνθρωπος να μπορεί να εξασφαλίσει την τροφή του, το νερό του και την ενέργεια. Και αυτά εξασφαλίζονται είτε με ειρηνικούς τρόπους ή με μια φασαρία που μπορεί να προκύψει και πόλεμος.