MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Φίλης Γ.: Ο Πούτιν θα την κλείσει τη στρόφιγγα εάν δεν πληρωθεί σε ρούβλι

Ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής Γιώργος Φίλης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV σχετικά με την ανακοίνωση του Ρώσου Προέδρου για πληρωμή του φυσικού σερίου σε ρούβλια (01-04-2022). 
 
Ο κ. Φίλης αρχικά εξήγησε τους λόγυς που γίνεται αυτό. Όπως είπε η Ρωσία το κάνει αυτό γιατί με τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ευρώ και δολάριο. Επίσης τα χρήματα πρέπει να είναι σε ρωσικές τράπεζες γιατί οτιδήποτε και να είναι εκτός Ρωσίας αντιμετωπίζει τεράστιο ζήτημα και επιπλέον αναγκάζει τους ξένους να αγοράσουν ρούβλι, ανεβάζοντας έτσι την αξία του ρουβλίου. 
 
 
Ο κ. Φίλης συνέχισε λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να αναιρέσει έως ένα βαθμό τις κυρώσεις οι οποίες γίνεται πάνω στο νόμισμα της χώρας του και εκτίμησε πως ο Πούτιν θα την κλείσει τη στρόφιγγα εάν δεν πληρωθεί σε ρούβλι, διότι έχει να κάνει πλέον με έναν υβριδικό πόλεμο στα πρόθυρά της μεγαλύτερες συμβατικής σύγκρουσης αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και στα πρόθυρα ενός, εάν ξεφύγει, παγκοσμίου πολέμου. 
 
Στο τέλος ο κ. Φίλης σχολίασε δύο χάρτες για την Κύπρο που κυκλοφόρησαν τελευταία, ένας από τη Μεγάλη Βρετανία και ένας από τη Ρωσία.

Ενημέρωση & Σκέψη

Πηγή : https://www.youtube.com/watch?v=a_Iao6usTnY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου