MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των τριών κύριων εμβολίων covid-19;

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΟΥΛΑΣ*


Ο εμβολιασμός βρίσκεται στο αρχικό στάδιο στην Ελλάδα και αναμένεται μέχρι το καλοκαίρι να εμβολιασθεί η πλειοψηφία του πληθυσμού.

Οι εκστρατείες εμβολίων είναι δυναμικές σε πολλές χώρες της Ευρώπης και σε όλο τον κόσμο και το κοινό ερώτημα πολλών είναι: Υπάρχει πιθανότητα να επιλέξω το είδος του εμβολίου που θα κάνω και εάν ναι, ποιο εμβόλιο πρέπει να επιλέξω όταν έρθει η ώρα;

Τουλάχιστον στην αρχική διάθεση των εμβολίων, η πιθανότητα των περισσότερων ατόμων να είναι σε θέση να διαλέξουν το ένα ή το άλλο είναι ελάχιστες, αλλά δεν γνωρίζουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον αφού αναμένεται να εγκριθούν και άλλα εμβόλια.

Σχεδιάζουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε "πριγκιπάτο"!

Οι προθέσεις τους είναι πλέον φανερές. Η μετατροπή της συντεταγμένης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, σε κάτι που παραπέμπει καθεστώς αυταρχικού πριγκιπάτου. Υπερβολή; Ας πάρουμε τα γεγονότα που εξελίσσονται στο τόπο με τη σειρά. Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται στο κυβερνείο του Μαξίμου και απλά υλοποιούνται από τους υπουργούς. Υπουργικά συμβούλια δεν χρειάζονται. Και όταν γίνονται, απλά διευκρινίζονται οι απορίες για τις αποφάσεις που μεταφέρει ο πρίγκιπας.


Στην πολιτική ιστορία, παρόμοια καθεστώτα στηρίχτηκαν φανατικά και με κάθε μέσο από την ανωτέρα τάξη των πλουσίων. Στρατός και κυρίως η αστυνομία, ήταν αφοσιωμένοι να υπηρετήσουν με όσο σκληρό τρόπο χρειαζόταν, τα συμφέροντα των αρχόντων με αντίτιμο την ασυλία και τα "στραβά μάτια". Ο λαός, ως κυρίαρχος στις πραγματικές δημοκρατίες, πρέπει να μεταβληθεί σε όχλο και να παρακαλάει για την ικανοποίηση των αναγκών του. Η συλλογική δραστηριότητα είναι ανεπιθύμητη και εμποδίζεται. Αν κάποιος θέλει κάτι, μπορεί να απευθυνθεί σε κάποιον αξιωματούχο, να τον παρακαλέσει να τον εξυπηρετήσει. Πελατειακό σύστημα και ρουσφέτια τα ονομάζουμε στη νεώτερη εποχή.

Η ψηφιακή ταυτότητα Covid-19

Πολλές χώρες έχουν δηλώσει πρόθυμες για την υιοθέτηση κάποιας μορφής διαβατηρίων εμβολιασμού και κοινής χρήσης δεδομένων διασυνοριακά – όπως η Ισπανία, η Εσθονία, η Ισλανδία, το Βέλγιο, η Δανία που ανακοίνωσε την κυκλοφορία διαβατηρίου Covid, χωρίς το οποίο δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή στην κοινωνία άνευ περιορισμών, η Πολωνία, η Μ. Βρετανία, ο Καναδάς, η Ελλάδα, το Ισραήλ με τα «πράσινα διαβατήρια» κλπ. – σε συνδυασμό με ολόκληρη την ταξιδιωτική βιομηχανία, με τα ξενοδοχεία και με τις εταιρίες ασφάλισης της υγείας. Παρά το ότι λοιπόν οι έρευνες έχουν τεκμηριώσει πως ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων δεν είναι πρόθυμο να εμβολιασθεί με το «mRNA», επειδή φοβάται τις επιπτώσεις στο DNA του, κυρίως οι Γάλλοι και οι Ισπανοί, φαίνεται πως οι κυβερνήσεις, οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, οι ταξιδιωτικές κλπ. θα το επιβάλλουν – κάτι που εύλογα δίνει τροφή στους οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας, οι οποίοι συνδέουν τον Covid και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με την επιβολή μίας νέας τάξης πραγμάτων, στα πλαίσια της «Μεγάλης Επαναφοράς». Μίας παγκόσμιας διακυβέρνησης δηλαδή, υπό την αιγίδα των ελίτ του 1%, με το 99% σκλάβους τους – τη δημιουργίας μίας νέας φεουδαρχίας καλύτερα, μίας μορφής σύγχρονης δουλείας που το 99% των ανθρώπων θα ζει σε μία κατάσταση μόνιμης εξάρτησης από έναν μικρό αριθμό ελίτ που θα κατέχουν τα πάντα.


Η επέλαση του νεοφασισμού

Δεν θα ήταν λάθος να αναφερθεί κανείς σε μία νέα σκοτεινή εποχή Μακαρθισμού στις Η.Π.Α. – με τις απεριόριστες εξουσίες που δόθηκαν στις «Big Tech» να αποκλείουν κατά το δοκούν, ως ανώτατοι δικαστές, όποιους λογαριασμούς χρηστών θεωρούνται ύποπτοι. Δηλαδή τον οποιονδήποτε, τον οποίο είναι σε θέση να δαιμονοποιήσουν και να περιθωριοποιήσουν, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν – παίζοντας το ρόλο του Μεγάλου Αδελφού. Μπορεί τώρα να θεωρούν οι Δημοκρατικοί στις Η.Π.Α. πως δεν θα τους συμβεί κάτι ανάλογο, ότι είναι ασφαλείς δηλαδή απέναντι σε αυτό το είδος της «εταιρικής βίας», αλλά κάνουν μεγάλο λάθος – αφού τοποθετήθηκαν τα θεμέλια ενός ήπιου φασισμού στη χώρα, ο οποίος δεν θα αργήσει να μετατραπεί σε έναν πολύ πιο ολοκληρωτικό και επικίνδυνο, από αυτόν που φαίνεται σήμερα, πιθανότατα με «αριστερό προσωπείο». Στην Ευρώπη τώρα συμβαίνει κάτι ανάλογο, όπου τη θέση των «Big Tech» έχει η βιομηχανική ελίτ που κυβερνάει τη Γερμανία – μία διαδικασία που ξεκίνησε το 2000 με την πολιτική της φτωχοποίησης του γείτονα, επιταχύνθηκε το 2010 με την ευρωπαϊκή κρίση χρέους που η ίδια προκάλεσε μέσω της Ελλάδας και ολοκληρώνεται με την κρίση του κορωναΐού. Αργά ή γρήγορα η Γερμανία θα καταστήσει όλες τις χώρες υποτελείς της, όπως την Ελλάδα, εγκαθιστώντας δικές της κυβερνήσεις – τις οποίες θα αλλάζει «δημοκρατικά», όταν αντιδρούν στις εντολές της. Ούτε εδώ θα χρειαστούν τανκς στους δρόμους, αλλά η σωστή χρήση των οικονομικών όπλων που διαθέτει – απέναντι στα οποία δεν θα μπορεί να αμυνθεί καμία χώρα.


Να ερευνηθούν οι θάνατοι μετά το εμβόλιο-Καμία νομική ασυλία για τις πολυεθνικές

Με εκτεταμένη αρθρογραφία μας το τελευταίο διάστημα έχουμε αναδείξει το γεγονός ότι οι πολυεθνικές του κορονοεμβολίου πιέζουν τα διάφορα κράτη προκειμένου να διασφαλίσουν πλήρη νομική ασυλία σε περίπτωση βλάβης της υγείας των εμβολιαζόμενων λόγω παρενεργειών του κορονοεμβολίου.


Η ανακοίνωση της Γερμανίας ότι διεξάγει έρευνα για τον θάνατο 10 ατόμων που εμβολιάσθηκαν με το νέου τύπου εμβόλιο κατά του κορονοϊού έχει θορυβήσει την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Το ίδιο ισχύει και για το γεγονός ότι διεξάγεται επίσης έρευνα στη Νορβηγία για τον θάνατο 23 ατόμων που επίσης εμβολιάσθηκαν με το ίδιου τύπου εμβόλιο. Σε όλες τις περιπτώσεις οι εμβολιασθέντες πέθαναν λίγες ημέρες μετά τη χορήγηση του εμβολίου.