MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Εκατόμβες σε Τουρκία και Συρία – 45 χώρες στέλνουν βοήθεια

Σεισμική δόνηση 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα στη νότια Τουρκία κοντά στις πόλεις Γκαζιαντέπ και  Παζαρτζίκ της επαρχίας Καχραμανμάρας, προκαλώντας τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων. Οι καταστροφές είναι τεράστιες. Παρόμοια είναι η κατάσταση και σε περιοχές της βόρειας Συρίας στην επαρχία Χαλεπίου. Άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων που είναι εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα. Η ΕΕ ανακοίνωσε την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και μεταφέρονται από πολλές χώρες και από την Ελλάδα ομάδες διάσωσης στις σεισμόπληκτες περιοχές. 
 

Ποιοι θα επιβάλουν τους κανόνες του Bretton Woods 2.0 και πώς – To τέλος της δυτικής κυριαρχίας και ο ρόλος των κρατών του Περσικού Κόλπου

Η αποσύνδεση της Κίνας από τις ΗΠΑ και οι νέες γεωπολιτικές ισορροπίες – Τα «νησιά» του Dugin και η σύνδεση των εμπορευμάτων με τα νομίσματα
 
Στη Νέα Παγκόσμια Τάξη, όπως όλοι συμφωνούν, που θα προκύψει μετά τη λήξη της ρωσικής Στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, οι κανόνες θα έχουν αλλάξει.
 
Τελειώνει η μορφή μιας παγκοσμιοποίησης που βασιζόταν σε μια νεο-αποικιακού τύπου πολιτική και οικονομική κυριαρχία των ΗΠΑ.
 
Εάν η εποχή της παγκοσμιοποίησης εγκαινιάστηκε από την εγκατάλειψη του νομισματικού συστήματος του Bretton Woods το 1971 και κορυφώθηκε μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989, η επάλληλη γεωπολιτική και οικονομική/νομισματική κρίση που βιώνουμε είναι η θρυαλλίδα για τη διαμόρφωσης μια Νέας Παγκόσμιας Τάξης.