MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Οι αλήθειες και τα ψέματα για την ελληνική οικονομία

Η κυβέρνηση, για να της βγει το αφήγημα της ευμάρειας των πολιτών, εξαφανίζει από την εξίσωση τον πληθωρισμό στα τρόφιμα
 
Άφθονη μελάνη έχουν χύσει τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου για να πείσουν τους πολίτες πως έχει αυξήσει το εισόδημά τους και πως η οικονομική τους κατάσταση είναι ανοδική.
 
Ορισμένα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών έρχονται όμως σε πλήρη αντίθεση ακόμα και με τα δεδομένα που έχει αναρτήσει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), η οποία αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα για την κατάσταση που επικρατεί σε συγκεκριμένους τομείς της ελληνικής οικονομίας.
 

88η ΔΕΘ: Αυτά είναι τα 45 μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μη χάσετε το μέτρημα μόνο
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) ανακοίνωσε συνολικά 45 μέτρα, τα οποία αφορούν κυρίως:
Την ενίσχυση μισθών και συντάξεων, τη στήριξη της οικογένειας και των ευάλωτων, τις παρεμβάσεις για το στεγαστικό και τις πρωτοβουλίες για την επιχειρηματικότητα.
 
Το πόσα εξ αυτών θα υλοποιηθούν τελικά και με ποιον τρόπο, αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο, το οποίο θα αρχίσει να ανοίγει προσεχώς…