MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Η Τουρκία και οι λαθρομετανάστες

Δεν έχουμε τίποτα εναντίον των μεταναστών, αλλά οι εμπειρίες της Σουηδίας που έχει μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη, είναι αρκετές για να τρομοκρατήσουν οποιονδήποτε λαό – ενώ η Ελλάδα ακολουθεί με ταχύτατο ρυθμό τον ίδιο δρόμο. Δεν έχουμε επίσης τίποτα εναντίον των Τούρκων, αλλά όταν ο πρόεδρος τους επιμένει να μας προκαλεί με αεροπλάνα και με πλοία που δεν σέβονται τον εναέριο ή το θαλάσσιο χώρο μας, τότε τα πράγματα αλλάζουν – αφού το τίμημα της δειλίας είναι πανάκριβο. Πόσο μάλλον όταν απειλεί επί πλέον με αυξημένες μεταναστευτικές ροές τόσο εμάς, όσο και την Ευρώπη – αφού, όπως δήλωσε, «Θα αναγκαστώ να ανοίξω τις πύλες, επιτρέποντας στους πρόσφυγες από τη Συρία να φύγουν για τις χώρες της Δύσης». Πύλες βέβαια έχει μόνο η Ελλάδα, αφού όλες οι άλλες χώρες της Ευρώπης έχουν κλείσει προ πολλού τα σύνορα τους – δυστυχώς όχι τα ευρωπαϊκά σύνορα με την Τουρκία, αλλά αυτά με την πατρίδα μας.

Η παντοδυναμία των τοκογλύφων

Είναι πλέον αρκετοί αυτοί που αναφέρονται στην ανάγκη αναμόρφωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, έτσι ώστε να πάψει να είναι έρμαιο των εμπορικών τραπεζών – οι οποίες μας κυβερνούν πλέον δικτατορικά, έχοντας αυτοαποκληθεί «συστημικές», με απώτερο στόχο να ιδιοποιούνται τα κέρδη, κοινωνικοποιώντας κατά το δοκούν τις ζημίες τους. Εν τούτοις, οι τράπεζες αντιδρούν σε όλες τις προσπάθειες «ρύθμισης» και ελέγχου τους, έχοντας κερδίσει μέχρι στιγμής τις μάχες, μέσω του χρηματισμού των πολιτικών από τα λόμπι τους – γεγονός που, εάν συνεχισθεί, θα μας οδηγήσει σε μία καταιγίδα τεραστίων διαστάσεων. Όσο δε αργεί να συμβεί το μοιραίο, με τη βοήθεια της συνεχούς τροφοδοσίας του συστήματος με νέα χρήματα, τόσο πιο καταστροφικά θα είναι τα αποτελέσματα – τα οποία θα μπορούσαν ακόμη και να οδηγήσουν στην πλήρη κατάρρευση της χρηματοπιστωτικής μας αρχιτεκτονικής. 

Αρχείο σελίδας του 2015

Euronews: Οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Lagarde ως επικεφαλής της ΕΚΤ

Η πρώτη γυναίκα που θα ηγηθεί της ΕΚΤ 

Η Christine Lagarde γίνεται η πρώτη γυναίκα που θα ηγηθεί της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και αρκετοί ευρωβουλευτές καλωσόρισαν την Τετάρτη την υποψηφιότητά της στον ανδροκρατούμενο κόσμο της οικονομίας.

Αναλαμβάνει τα ηνία σε μια περίοδο που η ευρωζώνη αντιμετωπίζει πολλές και σοβαρές προκλήσεις όπως το Brexit, ο εν εξελίξει εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ με τον υπόλοιπο κόσμο, η επιβράδυνση στην Κίνα και η πιθανή ύφεση στην Γερμανία, την μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ.

Societe Generale: Πληθαίνουν τα σημάδια ύφεσης στις ΗΠΑ και κραχ στη Wall Street

Τι υποδεικνύει ο δείκτης «ροής ειδήσεων» που καταρτίζει η Societe Generale

Τα… τύμπανα μίας πιθανής ύφεσης στις ΗΠΑ χτυπούν όλο και πιο ηχηρά, είτε λόγω του εμπορικού πολέμου με την Κίνα, είτε εξαιτίας της κατάρρευσης του κλάδου μεταποίησης.

Παράλληλα κορυφαίοι χρηματοοικονομικοί όμιλοι, όπως η UBS, προχωρούν σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών τους για την ανάπτυξη των ΗΠΑ, ενώ όλα δείχνουν ότι η απαισιοδοξία θα διοχετευθεί και στην παγκόσμια οικονομία.

Σε αυτό το περιβάλλον καταφθάνει ένα report της Societe Generale, η οποία προειδοποιεί ότι ένας πολύ συγκεκριμένος δείκτης που έχει καταρτίσει και παρακολουθεί στενά στέλνει σαφή μηνύματα για ύφεση στις ΗΠΑ και πτώση της Wall Street