MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Το Συλλαλητήριο του Συντάγματος και οι γεωπολιτικές αιτίες των αγροτικών κινητοποιήσεων-Νότης Μαριάς

Είσοδος των αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)  

Γράφει ο
Νότης Μαριάς
 
Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην ευρωβουλευτής, notismarias@gmail.com
 
Κορυφώθηκαν οι κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών με το μαζικό και αγωνιστικό  συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος που πλημμύρισε από τρακτέρ. Στο πλαίσιο αυτό είχαμε την ευκαιρία να εκφράσουμε και εμείς από την πλευρά μας τη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους συναντώντας χθες στο Σύνταγμα αρκετούς φίλους αγρότες με τους οποίους είχαμε βρεθεί στα μπλόκα και τον Ιανουάριο του 2016.
 

Και ξαφνικά η Σομαλία εκχώρησε στην Τουρκία τον έλεγχο της Ερυθράς Θάλασσας!

Μια απίστευτη συμφωνία για τον έλεγχο και την επιτήρηση των χωρικών υδάτων της Σομαλίας στην Τουρκία: Το Κέρας της Αφρικής στα χέρια της Άγκυρας
 
Στην Τουρκία αναθέτει η Σομαλία να υπερασπιστεί τα θαλάσσια ύδατά και την ΑΟΖ της με μια «ιστορική» αλλά και πρωτοφανή συμφωνία, υποστηρίζει η έγκυρη ιστοσελίδα Middle East Eye.
 
Η κίνηση αυτή ουσιαστικά δίνει τον έλεγχο της Ερυθράς Θάλασσας και της Διώρυγας του Σουέζ άρα και της Μεσογείου στην Τουρκία μέσω της κατοχής ουσιαστικά του Κέρατος της Αφρικής απέναντι από το Άντεν όπου διακινείται ο κύριος όγκος του παγκόσμιου εμπορίου με την Ευρώπη. 
 

Trump: Διώκομαι πολιτικά… σαν τον Alexei Navalny – Οι ΗΠΑ μετατρέπονται σε ... κομουνιστική χώρα

Έχω οκτώ ή εννέα δίκες σε βάρος μου και όλες λόγω του γεγονότος ότι… ασχολούμαι με την πολιτική υποστήριξε ο Trump 
 
Για πολιτική δίωξη… αντίστοιχη με αυτή του Alexei Navalny στη Ρωσία (του σφοδρού επικριτή του προέδρου Vladimir Putin που βρέθηκε νεκρός πριν λίγες ημέρες) έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Donald Trump αναφερόμενος στα προβλήματα του με την αμερικανική Δικαιοσύνη.
 
Σε δηλώσεις του στο Fox News και με αφορμή τη δικαστική απόφαση που του επέβαλε πρόστιμα 355 εκατομμυρίων δολαρίων για οικονομική απάτη, ο Trump είπε ότι η ποινή αυτή είναι… συγκρίσιμη με τη μεταχείριση που επιφύλαξαν οι Ρώσοι στον Navalny.