MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Δικαστήριο της Χάγης ή πόλεμος με την Τουρκία;

Το πόσο βρώμικο και ψεύτικο είναι αυτό το δίλημμα, καθώς επίσης το πόσο συντελεί στο ραγιαδισμό των Ελλήνων που πάσχουν ήδη από το σύνδρομο της Στοκχόλμης, το εξηγεί καλύτερα ο κ. Μάζης – σε ένα πρόσφατο βίντεο του. Εάν δε οι Έλληνες υποκύψουν ξανά, θα πληρώσουν ένα πολύ βαρύ τίμημα για την ενδεχόμενη δειλία τους, πολύ υψηλότερο από το τίμημα που πλήρωσαν όταν υπέκυψαν στο δίλημμα «Μνημόνια ή Χρεοκοπία» – εκλέγοντας στη συνέχεια αυτούς που τους πρόδωσαν πολλές φορές, παραδίδοντας τους βορά στην Τρόικα και στην Τουρκία.

Σ. Καλεντερίδης: Ο μακάριος ύπνος της Ελληνικής Διπλωματίας

Ο γεωπολιτικός αναλυτής και επικεφαλής του «Ινφογνώμονα» Σάββας Καλεντερίδης μιλώντας στον 98.4 σημείωσε με έμφαση ότι τα αντανακλαστικά της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι τραγικά, όταν οι εξελίξεις στη Βόρειο Συρία και το ενδεχόμενο η Τουρκία σε πλήρες αδιέξοδο να επιστρέψει στην αγκαλιά της Δύσης επηρεάζει πρωτίστως τη σημασία της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Ο Ερντογάν είπε χρησιμοποιεί και το μεταναστευτικό για να γονατίσει την Ελλάδα η οποία πρέπει επιτέλους να φυλάξει τα σύνορά της. Η Τουρκία κατέληξε στρατηγικά έχει επιλέξει να κλιμακώσει μεταξύ Καστελόριζου – Κρήτης – Κύπρου, και Έλληνες πολιτικοί και διπλωμάτες αντί για ΜΟΕ και νερόβραστες συζητήσεις πρέπει να στείλουν πιστικό μήνυμα αποτροπής.