MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

«Τα ντοκουμέντα της ντροπής για το κατασκευασμένο ελληνικό δημόσιο χρέος»-Δ.Λυμπερόπουλος

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ


Οικονομολόγου

1. ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ.
 
Κύρια σημεία :
 
*Το 2010, Γερμανικές και Γαλλικές Τράπεζες βρέθηκαν να έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους Ελληνικά ομόλογα ύψους, περίπου, 120 (εκατόν είκοσι) Δίς ευρώ. Εάν η Ελλάδα επέλεγε την οδό της χρεοκοπίας, οι Τράπεζες της Γερμανίας και Γαλλίας θα έπρεπε να δεχτούν ένα σημαντικό «κούρεμα», να εγγράψουν τεράστιες απώλειες και να τίς διαχειριστούν.ΕΤΣΙ ΣΤΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ»ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ». 
 

Τα «μυστικά» της Συνθήκης της Λωζάνης: Γιατί ο Ερντογάν θέλει να την ανατρέψει – Γ. Κυμιωνής


Γιατί ο Ερντογάν επιζητά αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης; Συχνά – πυκνά, στην τουρκική πολιτική σκηνή, επιλέγουν να διατηρούν στην επικαιρότητα μέσω δηλώσεων και αναφορών ζητήματα για τη Συνθήκη των Σεβρών και τη Συνθήκη της Λωζάνης. Γιατί το κάνουν αυτό;
 
Ο Γιάννης Κυμιωνής, Δικηγόρος και αναλυτής ελληνοτουρκικών σχέσεων, αναφέρεται στην ιστορία των Συνθηκών αυτών και στις κρίσιμες λεπτομέρειες. «Η ιστορικότητα αυτών των διεθνών συμβάσεων έχει συνέπειες μέχρι και σήμερα», τονίζει. «Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η Συνθήκη των Σεβρών έχει ισχύ ακόμη και σήμερα», συμπληρώνει, μιλώντας στο Militaire.
 
«Είμαστε σε επετειακή περίοδο, με τη συμπλήρωση των 100 ετών από τη μικρασιατική καταστροφή και τον ξεριζωμό των Ελλήνων. Είτε ήταν ο Ιωνικός Ελληνισμός, είτε ήταν ο Ποντιακός Ελληνισμός μετά την καταστροφική διάρρηξη του μετώπου και την άτακτη υποχώρηση του Ελληνικού Στρατού, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 1922. Η Συνθήκη των Σεβρών έχει υπογραφεί 28/7/1920 με το παλαιό ημερολόγιο – 10 Αυγούστου με το νέο», σημειώνει και προσθέτει:

Tucker Carlson: «Το 2022 ήταν η χρονιά του ψέματος – Από τα εμβόλια μέχρι τον Πούτιν που ανατίναξε τους… αγωγούς του»

«Χρονιά του ψέματος» χαρακτήρισε ο διάσημος παρουσιαστής του Fox News, Tucker Carlson το 2022 αανφερόμενος στα μεγαλύτερα ψέματα της διακυβέρνησης Μπάιντεν, τα οποία όμως λόγω της ισχύος των ΗΠΑ, είναι ψέματα που επηρεάζουν όλο τον πλανήτη.
 
Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Τι καθόρισε την πολιτική το 2022; Τα ψέματα. Το 2022 ήταν η χρονιά του ψέματος»!
 
«Οι άνθρωποι που μας καθοδηγούν, λένε τρομακτικά ψέματα και το γνωρίζουμε αυτό γιατί, παρά τον κυνισμό τους, δεν είναι πολύ καλοί στο να λένε ψέματα. Είναι προφανές ότι λένε ψέματα και είναι και προσβλητικό κατά μία έννοια».