MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

FT: «Η ΕΕ θα καταστρέψει την οικονομία της Ουγγαρίας αν δεν δεχτεί να δοθούν 50 δισ. ευρώ των Ευρωπαίων πολιτών στην Ουκρανία»!

Πρωτοφανής εκβιασμός από τις Βρυξέλλες
 
Οι Financial Times επικαλούμενοι έγγραφο της ΕΕ, αποκαλύπτουν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να προκαλέσει οικονομική καταστροφή στην Ουγγαρία εάν δεν άρει το βέτο της για την χρηματοδότηση της Ουκρανίας με 50 δισ. ευρώ από τις «τσέπες» των Ευρωπαίων φορολογουμένων κατά την σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες την 1η Φεβρουαρίου 2024.
 
50 δισεκατομμύρια € τα οποία θα λείψουν από τους εξαντλημένους προϋπολογισμούς των ευρωπαϊκών κρατών, τα οποία με τη σειρά τους θα φροντίσουν να τα αναπληρώσω από τα εισοδήματα των Ευρωπαίων πολιτών. 
 

Νέες φωτιές στο πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας: Ο Ερντογάν ίδρυσε κόμμα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ιδρύει κόμμα-παρακλάδι του ΑΚΡ στη Γερμανία, με στόχο την συμμετοχή στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας BILD. Ο πολιτικός κόσμος της χώρας ήδη αντιδρά. Σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, την οποία επικαλείται η γερμανική εφημερίδα, απαιτείται τα άτομα με ξένη καταγωγή να αποκτήσουν πλήρη δικαιώματα.
 
Η διακήρυξη επισημαίνει ότι πολύ συχνά, «όταν αναζητούν διαμερίσματα ή εργασία, αλλά και σε πολλές καθημερινές καταστάσεις, όπως η επικοινωνία με τις αρχές, αισθάνονται ότι δεν γίνονται δεκτοί ως πλήρη μέλη της ευρωπαϊκής κοινωνίας». Το κόμμα θέτει επίσης ως στόχο την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και των προβλημάτων της τρίτης ηλικίας στη Γερμανία ζητώντας επιπλέον κοινωνικά επιδόματα και ζητά «μια ρεαλιστική και χωρίς ιδεολογία πολιτική για τους πρόσφυγες».
 

Κυβερνητική ανησυχία για τα αγροτικά μπλόκα – Τί είπε ο Μητσοτάκης στην Πρόεδρο

Διαύλους επικοινωνίας με τους αγρότες που δείχνουν αποφασισμένοι να στήσουν μπλόκα στους μεγάλους οδικούς κόμβους, αναζητεί εναγωνίως η κυβέρνηση. Χθες το απόγευμα έγινε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς οι κινητοποιήσεις παίρνουν διαστάσεις και αυτή τη φορά οι αγρότες δεν έχουν απέναντι τον κόσμο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες στην κυβερνητική σύσκεψη έγινε επισκόπηση των συνολικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης για τους πληγέντες αγρότες ειδικά της Θεσσαλίας από τα συναρμόδια υπουργεία ενώ κατέστη σαφές ότι η πόρτα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης είναι πάντοτε ανοιχτή. «Δεν επιδιώκουμε την ένταση και ακούμε τα αιτήματα» δηλώνουν κυβερνητικές πηγές.
 

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ : Καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος καρμανιόλα για τις Ευρωεκλογές

Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής, notismarias@gmail.com
 
Η σκληρή κόντρα γύρω από την επιστολική ψήφο επισκίασε διάφορες εξίσου σημαντικές πλευρές του εκλογικού νόμου για τις Eυρωεκλογές που ψηφίστηκε στις  24/1/2024 από τη  Βουλή. Μάλιστα η κυβέρνηση ελάχιστους μήνες πριν την διεξαγωγή των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024 με προκλητικό τρόπο και ενάντια σε κάθε έννοια δημοκρατίας προχώρησε στην αλλαγή του  σχετικού εκλογικού νόμου. Έτσι εντελώς καιροσκοπικά και με διατάξεις καρμανιόλα πέρασε έναν εκλογικό νόμο που δρα σε βάρος των μικρών κομμάτων.