MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ: Πρεμιέρα της Σουηδίας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ακριβώς 84 χρόνια μετά τη Συμφωνία της με τον Χίτλερ για ελεύθερη διέλευση των ναζιστικών στρατευμάτων

Νότης Μαριάς, Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής 
 
 
Με τον ενθουσιασμό του πρωτάρη προχωρά η Σουηδία στο πλαίσιο των δομών του ΝΑΤΟ.  Μάλιστα όπως δήλωσε η συνταγματάρχης Ella Karlsson, επικεφαλής του τμήματος διαστήματος στο Γενικό Επιτελείο της Σουηδικής Πολεμικής Αεροπορίας «μπορεί να είμαστε τα νέα παιδιά στο μπλοκ του ΝΑΤΟ, αλλά κάνουμε διαστημική έρευνα για αρκετές δεκαετίες στη Σουηδία – [τώρα] ρωτήσαμε ποιο κενό μπορούμε να καλύψουμε στη συμμαχία στον τομέα του διαστήματος» www.defensenews.com 24/7/2024. Και συμπλήρωσε με νόημα ότι τελικά «η Σουηδία πρόκειται να βοηθήσει το ΝΑΤΟ να ενισχύσει τις δυνατότητες της συμμαχίας στο διάστημα» (www.azernews.az 26/7/2024).  
 

Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά: Γυναίκα με 83% αναπηρία χρώσταγε 0,02 λεπτά και η τράπεζα της ζητάει 70 ευρώ!

«Μετά από 13 χρόνια μου λένε να πληρώσω χωρίς να με έχουν ποτέ ενημερώσει ότι χρωστούσα»
 
Μία πραγματικά «τρελή» αλλά και ντροπιαστική ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας όπου ελληνική τράπεζα ζήτησε 70 ευρώ χρωστούμενα από γυναίκα με 83% αναπηρία, ενώ στην πραγματικότητα χρώσταγε 0,02 λεπτά.
Βέβαια για αυτά τα 0,02 λεπτά, δεν ενημερώθηκε ποτέ η γυναίκα.

Φτάσαμε έτσι στο σήμερα, με την τράπεζα να της ζητά τώρα –μέσω εισπρακτικής εταιρείας– να πληρώσει 70 ευρώ.