MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

"Διακήρυξη Ελλάδας -Τουρκίας " - Θεατές και αθέατες όψεις της, Γεωπολιτικά &Γεωστρατηγικά

Στις "Αντιθέσεις" μια μεγάλη συζήτηση για την επόμενη μέρα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, ένα 24ωρο μετά την επίσκεψη εργασίας Ερντογάν στην Αθήνα και την υπογραφή της λεγόμενης "Διακήρυξης Ελλάδας - Τουρκίας περί Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονίας" .


- Πως διαμορφώνεται η επόμενη μέρα των Ελληνοτουρκικών Σχέσεων, στο πεδίο του πολιτικού διαλόγου, της λεγόμενης θετικής ατζέντας και των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης ;

- Ο αντίκτυπος σε Αιγαίο-Θράκη - Κυπριακό- Ανατολική Μεσόγειο , Υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ και Χάγη, μεταναστευτικό  και την αναθεωρητική ατζέντα της Τουρκίας .
 

«Στο δια ταύτα της διακήρυξης των Αθηνών»-Δρ Δημ.Σταθακόπουλος

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας
Recep Tayyip Erdogan, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023.
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Του Δρα Δημ. Σταθακόπουλου 
 
Στέκομαι στο δια ταύτα της διακήρυξης των Αθηνών :
 
 “δεν αποτελεί διεθνή συμφωνία, δεσμευτική για τα Μέρη κατά το διεθνές δίκαιο. Καμία πρόνοια της Διακήρυξης αυτής δεν πρέπει να ερμηνεύεται ότι παράγει νομικά δικαιώματα ή υποχρεώσεις για τα Μέρη”.
 
Δηλαδή ο,τι είδαμε και ζήσαμε και γράφει στις προηγούμενες σελίδες η Διακήρυξη, είναι σαν να μην έγινε,  έστω και εάν έγινε.  
 
Και έγινε γιατί κάθε συμβαλλόμενο μέρος έχει τους λόγους του για να κερδίσει χρόνο επί των συμφερόντων του ( παρέλκει να τα αναλύσω τώρα ).