MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2024

Έκθεση-χαστούκι της Κομισιόν: Φτώχεια στην Ελλάδα λόγω της στέγασης

Στην Ελλάδα το υψηλότερο ποσοστό αύξησης στα ενοίκια
 
Επιβεβαιώνει την φτωχοποίηση των Ελλήνων η έκθεση-«ράπισμα» της Κομισιόν, στην οποία τονίζεται ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα μας. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες είναι η εύρεση στέγης, αφού οι τιμές των ενοικίων έχουν διπλασιαστεί την ώρα που οι μισθοί παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και η ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης συνεχίζει ανεξέλεγκτη. Για όλα τα παραπάνω, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να λάβει δραστικά μέτρα και επιμένει σε… επιδοτήσεις-«ψίχουλα» που μοιάζουν με σταγόνα στον ωκεανό της ακρίβειας.
 

Η ΕΕ δίνει ακόμα 30 δισ. ευρώ στον Β.Ζελένσκι

Θεωρούν ότι είναι αντίδραση στον Ντόναλντ Τραμπ για την πολιτική που θα εφαρμόσει στο ζήτημα της Ουκρανία
 
Με 30 δισ. ευρώ συνεχίζει την αμέριστη στήριξή της στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιδρώντας έτσι στον Ντόναλντ Τραμπ για την πολιτική που θα εφαρμόσει στο ζήτημα της Ουκρανίας.
 
Κατά την Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιδιώκουν να στείλουν σαφές μήνυμα στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς εκτιμούν ότι χωρίς οικονομική ενίσχυση το καθεστώς του Κιέβου θα προσέλθει σε μελλοντικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις από μειονεκτική θέση.
 

Ουραγός η παραγωγικότητα στην Ελλάδα παρά τον πακτωλό κοινοτικών πόρων

Το κοινό σημείο όλων των αναλύσεων για την ελληνική οικονομία αποτελεί η διαπίστωση για το χαμηλό επίπεδο του μεγέθους της παραγωγικότητας, παρά τον μεγάλο αριθμό των μεταρρυθμίσεων που συνεχίστηκαν την τελευταία πενταετία και αποτέλεσαν συνέχεια των μνημονιακών πολιτικών της προηγούμενης δεκαετίας, αλλά και παρά το μεγάλο όγκο των πόρων που έχουν προγραμματισθεί να εισέλθουν από την ΕΕ και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) τουλάχιστον μέχρι και το 2026.