MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Ο Μητσοτάκης χρηματοδότησε εταιρεία τουρκικών συμφερόντων με εκατοντάδες εκατομμύρια!

Προσωπικός φίλος του Πρωθυπουργού ο Τούρκος ιδιοκτήτης!
 
Σε μία από τις πλέον σκανδαλώδεις υποθέσεις όλων των εποχών εξελίσσεται η χρηματοδότηση εταιρείας συμφερόντων του Τούρκου μεγιστάνα Ραχμί Κοτς, από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ.
 
Πώς όμως φτάσαμε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης να ενισχύεται η επένδυση στην Ελλάδα ενός Τούρκου επενδυτή και μάλιστα με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και δανειακά κεφάλαια από ελληνικές τράπεζες;
 

Κατέρρευσε και η First Republic Bank! – Η τρίτη αμερικανική τράπεζα σε δύο μήνες!

H First Republic Bank είναι η τρίτη αμερικανική τράπεζα που καταρρέει επισήμως μέσα σε δύο μήνες επιβεβαιώνοντας το σχετικό δημοσίευμα του pronews.gr.
 
H Υπηρεσία Οικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνιας (DFPI) ανακοίνωσε σήμερα ότι η έθεσε υπό τον έλεγχό της την τράπεζα First Republic Bank (FRB).
Η DFPI διόρισε την ομοσπονδιακή υπηρεσία (Federal Deposit Insurance Corporation FDIC) για την εποπτεία της αναφερόμενης τράπεζας, ενώ ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε μία προσφορά από την JPMorgan Chase Bank και από την National Association, Columbus, Ohio για τη διαχείριση όλων των καταθέσεων.