MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Παράνοια! Το σχέδιο πολέμου που κατέθεσε ο Ερντογάν στον ΟΗΕ

Η Αγκυρα δείχνει διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει τους μετανάστες ως μέσο και άλλοθι, προκειμένου να στηρίξει τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο
 
Το πιθανό σκηνικό πολεμικής έντασης Ελλάδας – Τουρκίας παρουσίασε από του βήματος του ΟΗΕ ο Τ. Ερντογάν. Χρησιμοποίησε προς τούτο τις φωτογραφίες «πνιγμένων από τους Ελληνες» παιδιών παράνομων μεταναστών στα νερά του Αιγαίου και ταυτοχρόνως απείλησε την Ελλάδα ότι «θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας στα άκρα στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο».
  • Της Κύρας Αδάμ
Τούτο σημαίνει ότι η Αγκυρα είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει τους παράνομους μετανάστες ως μέσο και άλλοθι, προκειμένου να στηρίξει «την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της» στο Αιγαίο. Το πιθανότερο εδαφικό σκηνικό έντασης είναι να στείλει η Αγκυρα ναυαγούς μετανάστες σε βραχονησίδες στο Αιγαίο, των οποίων η Τουρκία αμφισβητεί εμπράκτως την ελληνική ιδιοκτησία.
 

Οι δημοσκοπήσεις γκρεμίζουν το αφήγημα του Μητσοτάκη!

Οι τεχνικές αναλύσεις που ακολουθούν οι Αμερικανοί δείχνουν υποχώρηση 7,4 ποσοστιαίων μονάδων από την αρχή του 2022
 
Οι ίδιες οι δημοσκοπήσεις τις οποίες επικαλείται και προπαγανδίζει η κυβέρνηση για να καταδείξει την πολιτική κυριαρχία της είναι αυτές που αμφισβητούν το αφήγημα του Μεγάρου Μαξίμου, δημιουργώντας παράλληλα σοβαρά ερωτήματα και ρωγμές στη στρατηγική με την οποία θα βαδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τις κάλπες!
Του Ανδρέα Καψαμπέλη
 
Τα κανάλια και τα άλλα συστημικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν σταματήσει να βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη με μετρήσεις οι οποίες δείχνουν ότι η Ν.Δ. εξακολουθεί να διατηρεί σημαντικό προβάδισμα, παρά τα προβλήματα και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται κρίσεις μείζονος σημασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των υποκλοπών -και αφού μεσολάβησε μια ταλάντευση- το δημοσκοπικό σκηνικό συνέχισε να εμφανίζεται περίπου το ίδιο.
 

Σάλος με την πρωτοφανή και ευθεία απειλή της Commission προς την Ιταλία, εάν επικρατήσει η Meloni στις εκλογές 25/9/2022

Η Giorgia Meloni αναμένεται να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας στις κάλπες της Κυριακής και αυτό το ενδεχόμενο προκαλεί ανησυχία στις Βρυξέλλες


Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen κατηγορείται και δικαίως για παρέμβαση στις ιταλικές εκλογές αφού απείλησε ότι θα χρησιμοποιήσει «εργαλεία» εάν επιτευχθεί λάθος εκλογικό αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές της Ιταλίας, που θα διεξαχθούν αυτήν την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου.
 
Όπως γράφει η Global Macro Monitor , η ευρωζώνη έχει πρόβλημα με ένα κεφαλαίο Π.
 
Η Giorgia Meloni αναμένεται να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας στις κάλπες της Κυριακής.