MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Δ. Κούβελας: Δεν μείωσε τον ρυθμό το Lockdown,τι πρέπει να ξέρουμε για τα εμβόλια

Ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας, με αφορμή την εικόνα διασποράς του ιού και την κατάσταση στα νοσοκομεία, τις κλινικές και τις ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα από την νόσο Covid-19, σημείωσε ότι τελικά ότι το lockdown δεν μείωσε τον ρυθμό διασποράς και αποδείχτηκε εμπράκτως , ότι χωρίς μια στρατηγική με καθοριστικό ρόλο στη Π.Φ.Υ. , την συνταγογράφηση των τεστ, άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων λοιμωδών ως νοσοκομεία Covid-19, ουσιαστική επίταξη των ιδιωτικών κλινικών με δημόσιο έλεγχο και επιδημιολογική επιτήρηση στοχευμένα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, δεν κάνουμε παρά μία «τρύπα στο νερό» , με μόνη κεντρική επιλογή το σύστημα ακορντεόν με διαρκή lockdown μέχρι να έρθουν τα εμβόλια και τίποτα άλλο, με άγνωστες τις άλλες συνέπειες στην κοινωνία από αυτή την μοναδική επιλογή. 
 

Παραδοχή Κικίλια για το εμβόλιο – Τι λέει το Σύνταγμα των Ελλήνων

Άρα κάποιοι θέλουν να το παραβιάσουν;;; Θυμηθείτε τι έχει ειπωθεί στην τηλεόραση…


Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε, μιλώντας ζωντανά σε τηλεοπτικό σταθμό πως το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό, γιατί κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας και θα καταλάβει και θα ενημερωθεί σωστά και θα εμβολιαστεί και αυτοί οι λίγοι οι οποίοι δεν θέλουν να το κάνουν… Πρέπει να σας πω ότι το Σύνταγμά μας δηλώνει ρητά ότι δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην χώρα. Είναι όμως ευθύνη μιας οργανωμένης πολιτείας και όλων των ηγετών της, σε όλα τα επίπεδα, να παροτρύνουν τον κόσμο και να τον ενημερώσουν σωστά έτσι ώστε να εμβολιαστεί», δήλωσε ο υπουργός.

Ιωάννης Μάζης: Αυτό θα πονέσει την Τουρκία

Ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ με τον Γιώργο Σιαδήμα και τον Αλέξανδρο Κλώσσα


► Δείτε στο βίντεο ποια είναι κύρωση που θα πονέσει την Τουρκία 10:20

► Ελλάδα, Κύπρος, Γαλλία και Αυστρία με κατάλογο σοβαρών κυρώσεων και όχι αστειοτήτων και να απαιτήσουν αν ψηφιστούν και να βρουν αντιδράσεις να απαιτήσουν αυτόματο μηχανισμό ο οποίος να ενεργοποιείται μετά από αίτηση Ελλάδος – Τουρκίας κι ενός τρίτου για λόγους αντικειμενικότητας ο οποίος θα συγκαλεί έκτακτη σύνοδο κορυφής για να επιβληθούν κυρώσεις.