MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Φίλης Γ.: Αναβαθμισμένη κρίση του καλοκαιριού του 2020 θα έχουμε με την Τουρκία

Ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής Γιώργος Φίλης αναφέρθηκε στις τελευταίες προκλήσεις των Τούρκων (25-05-2022).


Όπως είπε ο κ. Φίλης, οι Τούρκοι δεν κάνουνε κάτι το οποίο πραγματικά θα τους δώσει κάποιο απτό αποτέλεσμα σε πρακτικό επίπεδο. Αυτό το οποίο κάνουν είναι να δηλώνουν την παρουσία τους στο Αιγαίο με ότι αυτό έχει να κάνει με την όλη στρατηγική την οποία ακολουθούν για τη "Γαλάζια Πατρίδα". Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να το δούμε ως πρόγευση του τι πρόκειται να ακολουθήσει τους επόμενους μήνες.

Ο κ. Φίλης πρόσθεσε ότι η Τουρκία ποτέ δεν κάνει κάτι το οποίο δεν μας έχει δηλώσει μήνες ή και χρόνια πριν και εκτίμησε ότι θα βιώσουμε αναβαθμισμένα την κρίση του καλοκαιριού του 2020.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ χρεωμένο ως τον λαιμό

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει τη μαύρη τρύπα στα ταμεία του κόμματος που άλλαξε... τρεις φορές ΑΦΜ αλλά θέλει να σώσει τη χώρα. Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2021, το πράσινο χρέος ανέρχεται σε 362.013.564,33 ευρώ


Μπορεί το όνομα «ΠΑΣΟΚ» να επέστρεψε και να ξαναπήρε τη θέση του ΚΙΝ.ΑΛ., τα δυσθεώρητα χρέη του όμως όχι μόνο δεν έφυγαν ποτέ από τη Χαριλάου Τρικούπη αλλά χρόνο με τον χρόνο αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και έχουν φτάσει τα 362.013.564,33 ευρώ στο σύνολό τους, εκ των οποίων τα 355.992.009,12 είναι οφειλές από τραπεζικά δάνεια.

Αποκάλυψη που θα συζητηθεί: Η ευλογιά των πιθήκων ξεκίνησε από βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ στη Νιγηρία

Yπάρχουν τουλάχιστον 4 ελεγχόμενα βιολογικά εργαστήρια της Ουάσιγκτον στη Νιγηρία, όπου άρχισε η επιδημία
 
Ο διοικητής Δυνάμεων της ραδιολογικής, χημικής και βιολογικής προστασίας της Ρωσίας ο Igor Kirillov, τόνισε ότι ο ιός της ευλογιάς πιθήκων (monkeypox) προήλθε από τη Νιγηρία όπου δραστηριοποιούνται τουλάχιστον 4 βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ.
 
Ο Kirillov δήλωσε σε συνέντευξη τύπου : «Σύμφωνα με την αναφορά του ΠΟΥ η επιδημία του δυτικού αφρικανικού στελέχους της ευλογιάς των πιθήκων ξεκίνησε από τη Νιγηρία, μια άλλη χώρα στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει τη βιολογική τους υποδομή. 
 
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, υπάρχουν τουλάχιστον 4 ελεγχόμενα βιολογικά εργαστήρια της Ουάσιγκτον στη Νιγηρία».
 

Τα σχέδια του Ερντογαν και οι Ρωμιοί της Τουρκίας

Καλεσμένοι ο πρέσβης επί τιμή Γιώργος Αϋφαντής και ο ομότιμος καθηγητής ιστορίας του νέου Ελληνισμού στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Φωτιάδης.