MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Το Μαξίμου επιβεβαιώνει την επιστολή σε Κομισιόν, αλλά το δημοσίευμα του Politico είναι... ανακριβές και η δημοσιογράφος σχετίζεται με… τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για αερολογίες και ασύστολα ψεύδη


Με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιχειρεί να συνδέσει η κυβέρνηση, το δημοσίευμα του Politico σχετικά με απαντητική επιστολή της Ελλάδας στην Κομισιόν, που στην ουσία την καλεί να μην ασχολείται με όσα συμβαίνουν στη χώρα. Έτσι, αν και το Μαξίμου επιβεβαιώνει την ύπαρξη της επιστολής (την οποία και δημοσιοποιεί αυτούσια) υποστηρίζει ότι το δημοσίευμα -που σημειωτέον αποκαλύπτει την επιστολή- είναι... ανακριβέστατο και προέρχεται από δημοσιογράφο «γνωστή για τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ».
 
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ακόμα ένα δημοσίευμα που ασχολείται με τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και εκθέτει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Politico, ενώ στην απαντητική επιστολή της Ελλάδας στην Κομισιόν αναφέρεται «ότι οι ελληνικές αρχές είναι στη διάθεση της Κομισιόν "με πνεύμα συνεργασίας και με διάθεση να εργαστούμε ως ομάδα για τον κοινό μας στόχο να προστατεύσουμε το κράτος δικαίου" το μήνυμα είναι σαφές: Μην ανακατεύεστε».

Η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λοιπόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κάνει λόγο για «ανακριβή, παραπλανητικά και υποβολιμαία δημοσιεύματα. Αυτή τη φορά (σσ. ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) κάνει σημείο αναφοράς ένα ανακριβέστατο δημοσίευμα στο Politico, το οποίο προέρχεται από δημοσιογράφο, γνωστή για τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τα πραγματικά γεγονότα, σύμφωνα με τον Γ. Οικονόμου, είναι τα εξής: «το Τμήμα Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της Ε.Ε., στις 29 Ιουλίου, έστειλε επιστολή προς τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στις Βρυξέλλες και άλλους ομολόγους του -ανάμεσα στους οποίους και ο Ισπανός συνάδελφος του- ζητώντας ενημέρωση για τη νομοθεσία που αφορά στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για λόγους εθνικής ασφάλειας, ύστερα από αναφορές για χρήση του Predator εντός Ε.Ε.. Στην απάντησή του ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας ενημέρωσε για το νομικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας και την έρευνα για το Predator, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Έλληνας Αντιπρόσωπος υπογράμμισε ότι βρίσκεται πάντα στη διάθεση των κοινοτικών Υπηρεσιών ώστε να ενημερώνει αυτοπροσώπως (όπως, άλλωστε, είχε κάνει και προ της επιστολής) επί οποιουδήποτε θέματος, ειδικά όταν αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη, προτού ξεκινήσει μια διαδικασία ανταλλαγής επιστολών.

Και δεσμεύθηκε ότι θα επανέλθει προς την Επιτροπή, με αναλυτική ενημέρωση επί των αποτελεσμάτων της εν εξελίξει έρευνας, ευθύς μόλις αυτή ολοκληρωθεί. Στην επιστολή του διαχωρίζονται πλήρως τα περί Predator από τα σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις. Άλλωστε, τότε δεν είχε ανακοινωθεί η επισύνδεση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι η ΕΥΠ και άλλες δημόσιες αρχές δεν αγόρασαν ή χρησιμοποίησαν το Predator ή αντίστοιχο λογισμικό. Σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις, τόνισε ότι το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα είναι ένα από τα αυστηρότερα και προσεκτικότερα στην ΕΕ. Και κατέληγε ζητώντας να μην στηρίζονται τα αρμόδια κοινοτικά όργανα σε δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία δεν διακρίνονται για την ακρίβεια και την αντικειμενικότητα τους».

Για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο είναι «ολοφάνερο» πως «τα πραγματικά γεγονότα δεν έχουν καμία σχέση ούτε με όσα αποσπασματικά επικαλείται προκειμένου να υποστηρίξει το αφήγημα της η συντάκτρια στο δημοσίευμα, ούτε με τις αερολογίες και τα ασύστολα ψεύδη του Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, ο κ. Οικονόμου θέτει το ερώτημα, που -όπως λέει- είναι πιεστικό: «με δεδομένα τα αμάχητα στοιχεία, θα έχουν, η συντάκτρια και ο ΣΥΡΙΖΑ, την ευθιξία να ανακαλέσουν και να αποκαταστήσουν την αλήθεια;».

Στη δημοσιότητα η επιστολή


Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δίνει στη δημοσιότητα την επιστολή της Ελλάδας στην Κομισιόν.


 
Πάντως, διαβάζοντας με προσοχή την επιστολή, μπορεί ο οποιοσδήποτε να καταλάβει ότι όσα αποκαλύπτει το Politico σχετικά με το περιεχόμενο της… επιβεβαιώνονται από την ίδια την επιστολή που δημοσιοποίησε το Μέγαρο Μαξίμου... 

Και το ερώτημα που θα μπορούσε να προκύψει είναι: το μήνυμα που έστειλε η Ελλάδα στην Κομισιόν δεν είναι «μην ανακατεύεστε»;

Aπάντηση Politico στον Οικονόμου: Απόλυτη στήριξη στην δημοσιογράφο του


Στο μεταξύ, το ρεπορτάζ της Νεκταρίας Σταμούλη στο Politico είναι «απόλυτα ακριβές». 

Με αυτό τον τρόπο απαντάει το Politico στον Γιάννη Οικονόμου για την επίθεση και στοχοποίηση που επεφύλαξε στη δημοσιογράφο, η ενημερωτική ιστοσελίδα. 

Το Politico, επισημαίνει την καλή συνεργασία που έχει με την Νεκταρία Σταμούλη αδειάζοντας τον Γιάννη Οικονόμου που την κατηγόρησε για ανακριβές ρεπορτάζ. 


 
Πηγή : www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου