MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Ο θάνατος του δολαρίου αρχίζει ΣΗΜΕΡΑ- το τελευταίο κεφάλαιο μιας αυτοκρατορίας βασισμένης στο χρέος.

γράφει ο Mike Adams


«Αν θέλετε αέριο, βρείτε ρούβλια». Αυτά είναι τα λόγια του Vyacheslav Volodin, του προέδρου της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, όπως ανέφερε το BBC αυτή την εβδομάδα. Το ρεπορτάζ ακολουθεί με μια βόμβα που έχει αναφερθεί ελάχιστα

Το Κρεμλίνο δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αρχίσει να απαιτεί πληρωμή σε ρούβλια για άλλα εμπορεύματα, όπως λιπάσματα, σιτηρά, μέταλλα και ξυλεία.

Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία δεν απαιτεί απλώς ρούβλια για τις εξαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου, αλλά θα απαιτεί ρούβλια και για τα εμπορεύματα.

Η απαίτηση σε ρούβλια αρχίζει από σήμερα. Δεν θα απαιτηθεί σε όλα τα ενεργειακά συμβόλαια αμέσως, αλλά θα επεκταθεί σε όλα τα υφιστάμενα συμβόλαια κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων και μηνών, λέει η Ρωσία. Πολλά ευρωπαϊκά έθνη (όπως η Γερμανία) εξαρτώνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από το ρωσικό φυσικό αέριο για την τροφοδοσία των οικονομιών τους. Η ημέρα που το φυσικό αέριο θα σταματήσει να ρέει είναι η ημέρα που η οικονομία της Γερμανίας θα βυθιστεί σε κατάρρευση, υποφέροντας ανεπανόρθωτη οικονομική ζημιά λόγω μαζικών πτωχεύσεων επιχειρήσεων με έδρα τη Γερμανία.

«Η Γερμανία και η Αυστρία έκαναν τα πρώτα βήματα για τη διανομή φυσικού αερίου», προσθέτει το BBC. Η Αυστρία εξαρτάται από τη Ρωσία για το 80% του φυσικού αερίου της.
Τα δυτικά έθνη απέκοψαν τη Ρωσία από τα δολάρια και τα ευρώ, αλλά επιμένουν να πληρώνουν τη Ρωσία με τα ίδια ακριβώς δολάρια και ευρώ που η Ρωσία δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι αρνούνται να πληρώσουν για τις ρωσικές ενεργειακές εξαγωγές με ρούβλια. Αλλά τα ίδια αυτά έθνη συμμετείχαν σε μια αποπλάνηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ρωσίας, που σημαίνει ότι η Ρωσία είναι σε μεγάλο βαθμό ανίκανη να χρησιμοποιήσει δολάρια ή ευρώ. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος η Ρωσία να ανταλλάσσει φυσικό αέριο με ψεύτικα νομίσματα που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει και δεν θέλει.

Στην πραγματικότητα, όσο ισχύουν οι οικονομικές κυρώσεις της Δύσης, αν η Ρωσία πουλούσε φυσικό αέριο έναντι δολαρίων ή ευρώ, αυτό θα ισοδυναμούσε με δωρεάν παραχώρηση των φυσικών της πόρων.

Και καμία χώρα δεν πρόκειται να δώσει δωρεάν ενέργεια. Ειδικά όχι σε μια ομάδα «μη φιλικών» εθνών που εξαπέλυσαν εξαρχής οικονομικό πόλεμο εναντίον σας.
Παρακολουθήστε το ρούβλι να ανεβαίνει καθώς υποστηρίζεται από την ενέργεια, τα εμπορεύματα και τον χρυσό

Το ρούβλι έχει ήδη επιτύχει πλήρη ανάκαμψη από την αρχική του βουτιά μετά τις οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε η Δύση. Ενώ τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονταν αρχικά ότι το νόμισμα της Ρωσίας θα κατέρρεε μέσα σε λίγες ημέρες, συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Το ρωσικό νόμισμα στην πραγματικότητα ανεβαίνει σταθερά σε αξία, ενώ το δολάριο, το ευρώ και το γεν χάνουν την αξία τους με συγκλονιστικό ρυθμό.

Από την άποψη της πραγματικής αγοραστικής δύναμης στην Αμερική, το δολάριο χάνει στην πραγματικότητα ένα εκπληκτικό 2% ανά μήνα. Αν έχετε δολάρια σε τραπεζικό λογαριασμό, κερδίζετε ουσιαστικά αρνητικό επιτόκιο 2% κάθε μήνα όσον αφορά την απώλεια της πραγματικής του αξίας. Για να γίνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα, ο Μπάιντεν έχει προτείνει ένα όργιο ομοσπονδιακών δαπανών ύψους 5,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2023, που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα ξοδεύει σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια κάθε δεύτερο μήνα. Και σε αυτό δεν υπολογίζονται τα χρήματα της διάσωσης που έρχονται το 2023, τα οποία πιθανότατα θα φτάσουν από μόνα τους αρκετά τρισεκατομμύρια δολάρια. Δεν απέχουμε πολύ από το να τυπώνει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ένα τρισεκατομμύριο δολάρια τον μήνα.

Ο Πούτιν, από την άλλη πλευρά, έκανε μια έξυπνη από άποψη τακτικής κίνηση απαιτώντας πληρωμή σε ρούβλια, διότι αυτό θα οδηγήσει τη ζήτηση για ρούβλια για τα επόμενα χρόνια. Το πετροδολάριο δίνει τώρα τη θέση του στο ρούβλι υδρογονανθράκων. Δεδομένου ότι η Ρωσία κάθεται πάνω στο 30% περίπου όλων των γνωστών φυσικών πόρων στον κόσμο, η σύνδεση του ρουβλίου με αυτούς τους φυσικούς πόρους καθιστά αμέσως το ρούβλι αποθήκη αξίας, ιδίως δεδομένου ότι κάθε έθνος στον κόσμο χρειάζεται ενέργεια, σιτηρά, ορυκτά, ξυλεία και άλλους πόρους που θα συνδέονται με το ρούβλι.

Κανείς δεν χρειάζεται δολάρια, στην πραγματικότητα, αφού τα δολάρια είναι ένα αποτυχημένο νόμισμα που υποτιμάται μέρα με τη μέρα. Είναι σαν να επενδύεις σε έναν αθλητή που μόλις πήδηξε από αεροπλάνο χωρίς αλεξίπτωτο. Αυτό που χρειάζονται οι άνθρωποι είναι πράγματα όπως τρόφιμα, καύσιμα θέρμανσης, ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο και ούτω καθεξής. Αυτά παρέχουν οι εξαγωγές της Ρωσίας. Αυτό είναι που στηρίζει το νέο όραμα της Ρωσίας για το ρούβλι.

Όλοι φεύγουν από το δολάριο και επενδύουν σε κάτι που έχει αξία.
Όλα τα κορυφαία οικονομικά μυαλά το βλέπουν αυτό να εξελίσσεται σε πραγματικό χρόνο. Είναι αναντίρρητο ότι το δολάριο μηδενίζεται. Εξαιτίας αυτής της συνειδητοποίησης, κάθε άτομο που είναι σε θέση να αντιληφθεί αυτή την πραγματικότητα φεύγει από το δολάριο και μετατοπίζεται σε άλλα πράγματα που τείνουν να διατηρούν αξία:
Φυσικό χρυσό και ασήμι.
Γη
Νέα ή μεταχειρισμένα οχήματα
Κατοικίες ή εμπορικά κτίρια
Πυρομαχικά και πυροβόλα όπλα
Τρακτέρ και γεωργικός εξοπλισμός

Ορισμένοι άνθρωποι μεταφέρουν επίσης κεφάλαια σε κρυπτονομίσματα, πολύτιμα μέταλλα ή νομίσματα άλλων χωρών.

Μίλησα με έναν πάροχο υπηρεσιών θησαυροφυλακίου χρυσού χθες και επιβεβαίωσαν ότι έχουν κατακλυστεί από νέες επιχειρήσεις, καθώς χιλιάδες άνθρωποι εγγράφονται για να αγοράσουν είτε φυσικό χρυσό είτε θησαυροφυλακίου (αποθηκευμένο) χρυσό που φυλάσσεται γι’ αυτούς. Οι πάροχοι υπηρεσιών χρυσού στην πρώτη γραμμή απλά κατακλύζονται από τη ζήτηση.

Οι αδαείς μάζες που πιστεύουν βλακωδώς τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης, φυσικά, θα εξαλειφθούν εντελώς όταν το δολάριο μηδενιστεί. Θα μείνουν εμβρόντητοι, έκπληκτοι και προδομένοι, ανίκανοι να καταλάβουν ότι η ευπιστία τους οδήγησε στην οικονομική τους καταστροφή. Πολλοί θα λιμοκτονήσουν, άλλοι θα μείνουν άστεγοι. Κάποιοι θα στραφούν στο έγκλημα για να προσπαθήσουν να επιβιώσουν, και κάποιοι από αυτούς θα καταλήξουν να πυροβοληθούν από τους καλά προετοιμασμένους που υπερασπίζονται τις προφυλάξεις τους.

Όταν το δολάριο μηδενιστεί, η αυτοκρατορία του χρέους των ΗΠΑ καταρρέει μαζί του. Το χρέος δεν ήταν ποτέ βιώσιμο, φυσικά. Και το MMT δεν ήταν ποτέ τίποτα άλλο παρά μια ανόητη αυταπάτη. Βέβαια, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να προωθήσει ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικών τραπεζών (CBDC), αλλά κανείς με έστω και λίγους πόντους IQ δεν θα θέλει να έχει καμία σχέση με το σύστημα, ειδικά αφού συνειδητοποιήσει πόσο άσχημα εξαπατήθηκαν και προδόθηκαν όλοι από τη συντριβή του fiat δολαρίου από τις κεντρικές τράπεζες. (Ο πληθωρισμός δεν εξαφανίζεται μόνο και μόνο επειδή κάνετε το χρήμα ψηφιακό. Αν μη τι άλλο, απλώς προσκαλεί σε ακόμη πιο γρήγορη εκτύπωση χρήματος και υποτίμηση του νομίσματος).

Η σημερινή ενημέρωση για την κατάσταση καλύπτει όλα αυτά με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες:
 
 

Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

kanenazori.com

Πηγή: Natural News

Βίντεο από Brighteon. Για να δείτε το βίντεο, πατήστε στην εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου