MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Του Πέτρου Χασάπη

Η Μέρκελ, όταν ήρθε εδώ τελευταία, κατά τη γνώμη μου έπαιξε με την ψυχοσύνθεση του ελληνικού λαού που μισεί τους Γερμανούς. Δηλαδή ό,τι δυσφορεί τους Γερμανούς ικανοποιεί τους Έλληνες.

Με λίγα λόγια, η Μέρκελ επαινώντας τον κ. Τσίπρα και δείχνοντας δυσφορία προς τον κ. Μητσοτάκη, για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, στην ουσία έδωσε αρκετούς πόντους εκλογής στον κ. Μητσοτάκη, μέσω της αντίθετης προπαγάνδας.

Δεν ξέρω όμως κατά πόσο το αντελήφθησαν αυτό οι Συριζαίοι ή απλά κορδώνονται κάθε φορά στις φιλοφρονήσεις και τα βραβεία των Γερμανών, οι οποίοι όμως έτσι τους τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια.

Υπάρχει όμως και το ακόλουθο ενδεχόμενο. Είναι απόλυτα βέβαιο πως αν άφηναν τη συμφωνία των Πρεσπών στα χέρια του Μητσοτάκη και επειδή αυτός θα επιχειρούσε, ικανοποιώντας τους Γερμανούς να την ψηφίσει, θα διαλυόταν σίγουρα η ΝΔ. Κάτι που δεν θα μπορούσε να πάθει και δεν έπαθε ο ΣΥΡΙΖΑ και το γνώριζαν. Υπάρχει λοιπόν το ενδεχόμενο να υποσχέθηκαν και στους δύο, πως αν περάσει τώρα η συμφωνία, τότε θα τους βοηθήσουν να στήσουν έναν νέο δικομματισμό μεταξύ τους, για πάρα πολλά χρόνια με την Ελλάδα σκλαβωμένη. Το μέλλον θα δείξει την υπόθεση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου