MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

ΗΠΑ: Με τον Biden στην …καταστροφή – Ιστορικών διαστάσεων πανωλεθρία περιμένει τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές

Aκόμα και οι Δημοκρατικοί ψηφοφόροι στρέφονται πλέον εναντίον του Biden


Ένα ιδιαίτερα δυσμενές σενάριο διαμορφώνεται για τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές (Νοέμβριος 2022) καθώς ο πληθωρισμός και οι τιμές του φυσικού αερίου παραμένουν εξαιρετικά υψηλές.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στους New York Times ακόμα και οι Δημοκρατικοί ψηφοφόροι στρέφονται εναντίον του Biden.
 
Μόνο περίπου το 25% δήλωσε ότι ήθελε να είναι υποψήφιος για την προεδρία το 2024 ενώ έντυπα που πρόσκεινται στους Δημοκρατικούς αφήνουν να εννοηθεί πως ο Biden δεν θα δώσει τη μάχη στις επόμενες προεδρικές εκλογές.
 
«Οι Δημοκρατικοί δεν έχουν κάνει αυτά που υποσχέθηκαν», δήλωσε στο The Hill ο στρατηγικός αναλυτής Connor Farrell.
 
«Οι Δημοκρατικοί ψηφοφόροι όχι απλώς χάνουν ανεξάρτητους ψηφοφόρους, χάνουν τους δικούς τους ψηφοφόρους.
 
Οι ίδιοι οι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών δεν αισθάνονται ότι οι ηγέτες τους ακούνε τις ανησυχίες τους», σημείωσε ο Jon Reinish, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πολιτικών αναλύσεων Mercury.

Δυσοίωνα σενάρια

«Δεν θέλω να φανώ υπερβολικά απαισιόδοξη, αλλά δεν νομίζω ότι η βαθμολογία αποδοχής του Biden μπορεί να βελτιωθεί τόσο πολύ.
Οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν αρχίσει να πέφτουν, αλλά ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός, και έρευνες δείχνουν ότι οι Αμερικανοί ανησυχούν κυρίως για την οικονομική τους κατάσταση.
Μια άλλη αύξηση των επιτοκίων (Federal Reserve) είναι καθ’ οδόν, η οποία δεν πρόκειται να βελτιώσει τα πράγματα βραχυπρόθεσμα για τους ψηφοφόρους», δήλωσε η αναλύτρια του Δημοκρατικού Στρατοπέδου Jessica Tarlov στο Fox News.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι Δημοκρατικοί θα αντιμετωπίσουν μία ιδιαίτερα δύσκολη μάχη στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022.

Προς την καταστροφή

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της εταιρείας Gallup, οι Δημοκρατικοί βρίσκονται αρκετά κάτω από τον μέσο όρο απωλειών των ενδιάμεσων εκλογικών ετών προηγούμενων ετών και αναμένεται μία μεγαλύτερη του αναμενομένου απώλεια εδρών.

Συνήθως, το κόμμα του προέδρου τείνει να χάνει έδρες στις ενδιάμεσες εκλογές και οι Δημοκρατικοί έχουν οριακή πλειοψηφία τόσο στη Γερουσία όσο και στη Βουλή.

Έρευνες που δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι οι Αμερικανοί έχουν μια γενικά αρνητική προοπτική για την κατεύθυνση που οδεύουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και έχουν μια ζοφερή προοπτική για την οικονομία εν μέσω ιστορικά υψηλών τιμών του φυσικού αερίου και υψηλού πληθωρισμού.

Οικονομία

Τα στοιχεία του Auto Club AAA δείχνουν ότι ενώ οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν μειωθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, η μέση τιμή εξακολουθεί να είναι στα 4,65 δολάρια ανά γαλόνι, γράφουν οι Epoch Times.

Οι Ρεπουμπλικάνοι εκτιμούν ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης Biden είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο ο πληθωρισμός και οι τιμές του φυσικού αερίου παραμένουν υψηλές, σημειώνοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος το 2021 υπέγραψε εκτελεστικά διατάγματα που εμπόδιζαν νέες μισθώσεις γεώτρησης πετρελαίου, ανέστειλαν τον αγωγό Keystone XL και τερμάτισαν ορισμένες επιδοτήσεις ορυκτών καυσίμων.

Σε απάντηση, ο Biden και οι Δημοκρατικοί έχουν επιρρίψει την ευθύνη στις εταιρείες πετρελαίου, στη ρωσική κυβέρνηση, ακόμη και στους καταναλωτές που δεν αγοράζουν ηλεκτρικά οχήματα.

Ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι χρειάζονται μόνο πέντε έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να πάρουν την πλειοψηφία, η εθνική διάθεση είναι τέτοια που το 2022 που μπορεί να τους οδηγήσει σε μία συντριπτική πλειοψηφία.

Το Δημοκρατικό κόμμα βρίσκεται σε κατάσταση παρόμοια με την αντίστοιχη του 1994 και του 2010 όταν υπέστη μεγάλες απώλειες στις ενδιάμεσες εκλογές.

Τότε βέβαια μπόρεσε να ανασυγκροτηθεί και στη συνέχεια να επικρατήσει στις προεδρικές εκλογές, κάτι που φαίνεται σχεδόν απίθανο στην παρούσα φάση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου