MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Η 4η Τεχνολογική Επανάσταση : Επιστήμη - Πραγματικότητα και Καθημερινή Ζωή

Ο κορυφαίος Ελληνοαμερικανός αστροφυσικός- συγγραφέας και φιλόσοφος στο πεδίο της Κοσμολογίας, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο, Μηνάς Καφάτος , σε μια συναρπαστική συζήτηση με αναπάντεχες θεματικές εκπλήξεις.
 
Ο καθηγητής   Υπολογιστικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Chapman της Καλιφόρνιας  και διευθυντής του Κέντρου Αριστείας στα Πρότυπα και Παρατηρήσεις Γεωσυστημάτων, κβαντικός φυσικός,  Μηνάς Καφάτος  σε μια συνέντευξη σύνδεσης της Φιλοσοφίας με τις θετικές επιστήμες, μιλάει για την πρόελευση του Ανθρώπου, τον σύγχρονο άνθρωπο και τις κοινωνίες του και επικεντρώνεται στην αναζήτηση της πορείας του "μελλοντικού" Ανθρώπου. Οι ανθρώπινες κοινωνίες μπροστά στην δυστοπία ή σε μια επώδυνη μετάβαση σε νέα πεδία ;
 
 
- Κβαντομηχανική και κόσμος , 4η τεχνολογική επανάσταση και κόσμος

- Πως θεμελιώνει ότι η Κβαντομηχανική , είναι η βασική επιστήμη των πάντων.

- Επιστήμη, Πραγματικότητα & Καθημερινή Ζωή

- Πως αντιμετωπίζουμε τη τεχνολογία θα οδεύσουμε σε μετάνθρωπο/ζόμπι με αυτούς που κατέχουν τεχνολογία και πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ή μπορεί να γίνει έδαφος ανασύνταξης της κοινωνίας , το κοινωνικό matrix ;

- Επιστήμη και επιστήμονες απελευθερώνουν κοινωνικές δυνάμεις ή εργαλειοποιούν τον έλεγχο της κοινωνίας;

- Συμπληρωματικότητα- Παγκοσμιότητα- Διαδραστικότητα
 
     Οι 9 "Συμφωνίες"  για την Ανθρώπινη Ύπαρξη και τις κοινωνίες των Ανθρώπων, μπροστά στα μεγάλα επιστημονικά και φιλοσοφικά ερωτήματα στο Κόσμο του Σύμπαντος με το Ανθρώπινο Σώμα ως έναν μικρό πλανήτη.

- Η επίδραση των μεγάλων Φιλοσοφικών ρευμάτων στο κόσμοο των φυσικών επιστημών και αντίστροφα.

- Τι ρόλο έχει η Φύση στον άνθρωπο, τι ρόλο παίζει ο νους, η επιστήμη, η παράδοση, η Φιλοσοφία;

"ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ" με τον Γιώργο Σαχίνη
📺 Στην ΚΡΗΤΗ TV
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου