MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Γιώργος Φίλης: “Μόνο με θερμό επεισόδιο αλλάζει το Status Quo… κίνδυνος”

“Δημιουργείται άξονας με στρατιωτική αντισυσπείρωση κατά της Τουρκίας από την μια με την άσκηση Μέδουσα και από την άλλη μεταξύ Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ”, ανέφερε, σε συνέντευξή του, ο Διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Αναλυτής Διεθνών Ζητημάτων και καθηγητής γεωστρατηγικής στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ) Γιώργος Φίλης.


Παράλληλα όμως ο κ. Φίλης τόνισε ότι οφείλουμε να μην εφησυχάζουμε “γιατί είμαστε μόνοι μας”. Τόνισε επίσης ότι “το Oruc Reis δεν κόβει βόλτες απλό αλλά κάνει δήλωση ότι γκριζάρει την περιοχή, ενώ η Γερμανία κοιτάει μόνο το δικό της συμφέρον με την Τουρκία κι όλα τα υπόλοιπα τα βάζει σε δεύτερη μοίρα.

Ανέφερε επίσης ότι η Η Ελλάδα κρατάει τους μετανάστες από την Ευρώπη και όχι η Τουρκία, ενώ τόνιζε ότι αν περάσει ο Ερντογάν τον ευρωπαϊκό “σκόπελο” του Δεκεμβρίου χωρίς κυρώσεις θα ζήσουμε δύσκολες καταστάσεις. “Μόνο με θερμό επεισόδιο αλλάζει το Status Quo και είναι επικίνδυνο τις επόμενες μέρες”, κατέληξε ο καθηγητής.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου