MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Σταθακόπουλος: Οι Τούρκοι συνομολογούν από το 1947 ότι το Αιγαίο ήταν, είναι και παραμένει ελληνικό.

O κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, νομικός, οθωμανολόγος - τουρκολόγος, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, μίλησε για τη διεθνοποίηση από την Ελλάδα του ζητήματος των τουρκικών προκλήσεων (31-10-2022).

Όπως είπε ο κ. Σταθακόπουλος, καλά είναι τα λόγια, καλές είναι οι συμμαχίες, καλή είναι η κατανόηση που δείχνουν σε εμάς στο ηθικό σκέλος τουλάχιστον, από κει και πέρα θέλουμε και δια ταύτα. Η καθημερινή είδηση που ακούμε και το καθημερινό σχόλιο χρήσιμα είναι μεν, πλην όμως εντάσσονται σε μια λογική συμπτωμάτων που επαληθεύουν μια παθογένεια, μια ασθένεια. Η ασθένεια αυτή λέγεται αναθεωρητισμός της Τουρκίας.


 
Ο κ. Σταθακόπουλος σχολιάζοντας το τελευταίο τουρκικό βίντεο προπαγάνδας είπε ότι δεν χαίρει κάποιας εκτίμησης ιστορικής διότι είναι τελείως ρηχό. Οι ίδιοι οι Τούρκοι σε βιβλίο του 1947 συνομολογούν ότι το Αιγαίο ήταν, είναι και παραμένει ελληνικό ιστορικά και σε κάθε περίπτωση τα τεκμήρια αυτό καταδεικνύουν παντού, ακόμα και σε αυτά τα οποία συναντάμε ως ευρήματα αρχαιολογικά στην Τουρκία.

Ο κ. Σταθακόπουλος πρόσθεσε ότι οι σύμμαχοί μας, μάς βλέπουν σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα και εδώ πέρα θα θυμηθούμε τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας και μετά Πρωθυπουργό, λίγο μετά τα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, που έλεγε δεν υπάρχουν σταθερές φιλίες μεταξύ κρατών, υπάρχουν σταθερά συμφέροντα. Οπότε τα συμφέροντα των κοινών συμμάχων που έχουμε ενίοτε κοιτάνε προς τα εμάς, ενίοτε κοιτάνε προς την Τουρκία, αλλά σε κάθε περίπτωση κοιτάνε το δικό του συμφέρον πάνω από όλα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου