MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 21 Μαΐου 2022

«Ας αφήσουμε πίσω το φοβικό σύνδρομο που έχουμε από το 1922 έναντι της Τουρκίας»-Δημ.Σταθακόπουλος

Αυτό που τους τελευταίους μήνες μας παρουσιάζουν ως «απομονωμένη Τουρκία» είναι ένα βολικό αφήγημα για όσους αρνούνται να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα.


Για το ποια είναι η Τουρκία του Ερντογάν ο Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος έχει μιλήσει πολύ και όσα έχει επισημάνει έχουν επιβεβαιωθεί στην πράξη.

«Η Τουρκία συμμετέχει στο ΝΑΤΟ και όπου άλλου για να δει τι μπορεί να πάρει. Η Ελλάδα συμμετέχει για να δει τι μπορεί να προσφέρει με την ελπίδα ότι κάτι θα πάρει», λέει ο κ.Σταθακόπουλος στη συνέντευξη του στο militaire.gr . Εξηγεί πως η Τουρκία κάνει το «αλισβερίσι» της.

Από την άλλη πλευρά εξηγήσει ότι η τακτική του «καλού παιδιού που ακολουθούμε τη ρότα των ΗΠΑ ή της ΕΕ» δε μας οδηγεί πουθενά. Μόνο σε αδιέξοδο.

«Τις κόκκινες γραμμές μας δεν αρκεί να τις επικαλούσταμε. Πρέπει να πείσουμε ότι δεν είμαστε διαθέσιμοι να κάνουμε πίσω απ ΄ αυτές. Τι θα γίνει το καλοκαίρι με την έξοδο του νέου γεωτρύπανου της Τουρκίας», αναρωτιέται ο κ.Σταθακόπουλος.

Που αποδίδει την φοβικότητα του ελληνικού πολιτικού συστήματος να μιλήσει έστω για την επιθετική Τουρκία; «Υπάρχει ένα φοβικό σύνδρομο από το 1922 και μετά έναντι της Τουρκίας», λέει και εξηγεί πως αυτό μπορεί επιτέλους να αντιμετωπιστεί. Αφορά πρωτίστως στους πολιτικούς μας.

«Πρέπει να καταλάβουν οι σύμμαχοι μας ότι Ελλάδα-Τουρκία δεν είναι ένας ενιαίος χώρος, αλλά χώρες και ότι εμείς είμαστε οι πιο αξιόπιστοι», υποστηρίζει ο κ.Σταθακόπουλος.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου