MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Εκπτώσεις στις ράγες των τρένων μέχρι που φθάσαμε να θρηνούμε 57 ανθρώπους! Ν.Μαριάς με ντοκουμέντα

Βρισκόμαστε πια στη φάση της επιχείρησης «θολώνουμε τα νερά»…Μετά από την τραγωδία των Τεμπών ακολουθεί ότι γίνεται πάντα μετά από δραματικά γεγονότα. Η κυβέρνηση προσπαθεί να ακολουθήσει τη λογική του «μαζί τα κάναμε» και να βάλει στο κάδρο και τους προηγούμενους. Έτσι πιστεύει ότι θα «αμβλυνθούν» οι αντιδράσεις…
 
Το ίδιο ισχύει και για τη σημερινή κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη η οποία προσπαθεί να διαχειριστεί μία από τις χειρότερες εθνικές τραγωδίες. Αυτή την τραγωδία των Τεμπών.
 
Το μέγεθος της τραγωδίας είναι τέτοιο που κανένα επικοινωνιακό τρικ δεν θα λειτουργήσει. Έχουν περάσει σχεδόν 4 χρόνια και δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για οτιδήποτε οι «προηγούμενοι».
 
 
Έτσι κι αλλιώς η αναζήτηση και ο επιμερισμός ευθυνών σε βάθος χρόνου δεν γίνεται με σοβαρότητα από τα κόμματα.
 
Ουσιαστική ,σοβαρή και χωρίς να ξεπλένει κανέναν αναδρομή κάνει ο κ.Νότης Μαριάς, μιλώντας στο militaire channel με ντοκουμέντα και όχι με συνθήματα. Ο Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεσμών του Πανεπιστημίου Κρήτης, πρώην ευρωβουλευτής και επικεφαλής του κόμματος Ελλάδα ο άλλος Δρόμος, κάνει μια εμπεριστατωμένη ανάλυση για όσα έχουν συμβεί στους ελληνικούς σιδηροδρόμους από την κυβέρνηση Σημίτη! Τότε ήταν δικηγόρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ και όπως θα διαπιστώσετε στη συνέντευξη έχει στο αρχείο του πολλά έγγραφα με τα οποία υποστηρίζει κάθε λέξη που λέει. Έγιναν πολλές «εκπτώσεις» στην ασφάλεια των σιδηροδρόμων και έτσι καταλήξαμε στην άδικη απώλεια 57 ανθρώπων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου