MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Τουρκία: Η δημοσκόπηση που δείχνει ανάκαμψη Ερντογάν και η άποψη Σταθακόπουλου για την παραμονή του στην εξουσία

Στην Τουρκία η εταιρεία δημοσκοπήσεων MetroPOLL έθεσε το ερώτημα: «Θα ψηφίζατε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ή τον (όποιο) αντίπαλό του;»
 
Αν και δεν υπήρχε άλλη επιλογή υποψηφίου, το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης δείχνει ότι η διαφορά του Ερντογάν μέχρι την πρωτιά είναι πλέον 1,5 μονάδα. Τον προηγούμενο μήνα σε αντίστοιχη δημοσκόπηση -άλλης ωστόσο εταιρείας- η διαφορά ήταν στο 8% υπέρ του αντιπάλου του Ερντογάν.
 
Το ποσοστό όσων είπαν «Θα ψηφίσω τον Ερντογάν» ήταν 37%, και όσων «Θα ψηφίσω τον αντίπαλό του» 38,4%. Το 16,9% απάντησε «Εξαρτάται από το ποιος θα είναι ο αντίπαλος» και το 7,9% «Δεν έχω ιδέα/Καμία απάντηση».
 
Στο βίντεο ο Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος μιλά στην τηλεόραση της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ και εξηγεί γιατί είναι μάλλον θετικό για την Ελλάδα να παραμείνει στην εξουσία ο Ερντογάν.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου