MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Οι τράπεζες επιβάλουν μηνιαίο τέλος 0,50 λεπτών στους καταθετικούς λογαριασμούς! – «Ο κόσμος θα ξεσηκωθεί»

Αφού πρώτα υποχρέωσε η κυβέρνηση να μπαίνουν μισθοί και ενοίκια σε τραπεζικούς λογαριασμούς αφήνει εν συνεχεία τους πολίτες στο έλεος των τραπεζικών ιδρυμάτων
 
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η είδηση ότι οι τράπεζες σχεδιάζουν την επιβολή μιας πάγιας χρέωσης της τάξης των 0,50 ευρώ τον μήνα που θα αφορά μόνο την τήρηση καταθετικών λογαριασμών που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πληρωμές, να έχουν χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, να μεταφέρουν κεφάλαια κ.ά.
 
Με λίγα λόγια θα μπει τέλος σε όλους του λογαριασμούς που έχουν σημασία για τους πολίτες.
 
Την αποκάλυψη την έκανε η εφημερίδα «Τα Νέα».
 
You Had Already Voted For This Poll. Poll ID #27
 
Μπαίνει στον λογαριασμό ο μισθός του εργαζομένου; Θα έχει τέλος.
 
Μπαίνει στον λογαριασμό το ενοίκιο του ενοικιαστή; Θα έχει τέλος.
 
Θα είναι «ακίνητος» ο λογαριασμός; Θα έχει τέλος.
 
Μάλιστα οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν καταστήσει υποχρεωτικό, οι μισθοδοσίες και τα ενοίκια να μπαίνουν στην τράπεζα.
 
Δεν μπορεί κάποιος να τις αποφύγει ακόμα κι αν το ήθελε.
 
Πέραν τούτου υπάρχει η τάση, καταρχήν να περιοριστούν τα μετρητά στις συναλλαγές και εν συνεχεία να καταργηθούν ολοκληρωτικά. Αυτό σημαίνει πως όλα τα χρήματα όλων των πολιτών αναγκαστικά θα βρίσκονται εντός των τραπεζών.
 
Και αφού λοιπόν η κυβέρνηση ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ τους πολίτες να παίρνουν τα λεφτά τους μέσω τραπέζης και τους παροτρύνει όσοι τα έχουν σε «σεντούκια» να τα καταθέσουν στα τραπεζικά ιδρύματα, εν συνεχεία ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ σε αυτά, που έχουν το μονοπώλιο της διαχείρισης της ρευστότητας, να «φορολογούν» επί της ουσίας τα εισοδήματα των πολιτών!
Την στιγμή που δεν αναμένεται περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων και, κατά συνέπεια, άνοδος των εσόδων από το επιτοκιακό περιθώριο, οι ελληνικές τράπεζες αναζητούν τρόπους για να αυξήσουν τα έσοδα από προμήθειες και ταυτόχρονα να μειώσουν το λειτουργικό κόστος από τη διατήρηση ξεχασμένων ή διπλών και τριπλών λογαριασμών χωρίς υπόλοιπα και κινήσεις και τον βρήκαν τον τρόπο:
Θα πληρώσουν οι συνήθεις… «πλούσιοι», οι Έλληνες πολίτες
 
Αντίθετα, δεν θα υπάρχει επιβάρυνση στους απλούς αποταμιευτικούς λογαριασμούς, οι οποίοι όμως δεν θα έχουν τη δυνατότητα πληρωμών ή χρεωστικής κάρτας για αναλήψεις.
 
Με λίγα λόγια οι κλειστοί αποταμιευτικοί λογαριασμοί.
 
Σημειώνεται ότι μηνιαίες χρεώσεις υπήρχαν σήμερα στους λογαριασμούς για επιχειρήσεις.
 
Βασικά, ελπίζουμε να μην ισχύσει η είδηση που δημοσίευσε η εφημερίδα αλλά περισσότερο έχει ενδιαφέρον να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση της κυβέρνησης καθώς είναι η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ για το γεγονός ότι οι πολίτες δεν θα έχουν καμία εναλλακτική για να γλιτώσουν το «χαράτσι» αυτό.
 
«Με το έτσι θέλω βγάζουν λεφτά. Εγώ πιστεύω θα ξεσηκωθεί ο κόσμος με το που ανακοινωθεί αυτό! Δηλαδή πραγματικά, δεν είναι παράνομο αυτό; Από παντού να σου παίρνουν χρήματα;» είπαν στο Mega αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος θα αντιδράσει, καθώς έχει «εκπαιδευτεί» στα χρόνια των μνημονίων να μην αντιδράει ποτέ, οτιδήποτε κι αν του κάνουν…
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου