MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Γιώργος Φίλης, Οργανωμένο σχέδιο Εμπρησμών. Υπάρχουν θέματα εθνικής ασφάλειας

Υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα και υπάρχουν και θέματα εθνικής ασφάλειας πίσω από τις πυρκαγιές που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα δηλώνει ο Καθηγητής Γεωπολιτικής, Κύριος Γιώργος Φίλης.


Είναι σαφές ότι πλέον η συζήτηση στην Ελλάδα είναι ξεκάθαρη και κάθε μέρα κρατικοί αξιωματούχοι μιλούν για εμπρησμούς σε πολλά μέτωπα. Με χθεσινές του δηλώσεις, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κύριος Κώστας Αγοραστός  ζήτησε να τιμωρηθούν οι εμπρηστές μιλώντας ανοιχτά για εμπρησμό για τη φωτιά που καίει στον Βόλο (δελτίο ειδήσεων του Open)

 
" δημιουργήθηκαν 4 φωτιές ταυτόχρονα από το Βελεστίνο, όχι τυχαία, δείγματα εμπρησμού και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουμε εμπρησμό" τόνισε ο Κύριος Αγοραστός

Παράλληλα μόλις προχθές ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας , Κύριος Κικίλιας δήλωσε ότι διπλασιάζει την δύναμη σε προσωπικό της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, στην προσπάθεια να παταχθούν τα φαινόμενα ανομίας και οι προκλήσεις πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα

Ερωτήματα τόσο για τις προσαγωγές που έγιναν ή δεν έγιναν συλλήψεις αλλά και για την μη ενίσχυση της Πυροσβεστικής από Ρωσικά αεροσκάφη, όπως είχε γίνει πριν από δύο χρόνια βάζει ο Κύριος Φίλης. Η χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεν μπορεί να μπαίνουν μπροστά γεωπολιτικά κελεύσματα σημειώνει ο Κύριος καθηγητής. Θυμίζουμε ότι το Μπεριέφ 200 είναι ένα αμφίβιο αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων που αναπτύχθηκε από τη Ρωσική Beriev Aircraft Company σε συνεργασία με την Irkut.Η βασική έκδοση του Be-200 χρησιμοποιείται σε ρόλους αεροπυρόσβεσης.

Σημερινή ενημέρωση μιλάει για δύσκολο μέτωπο στην Μαγνησία παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται, για 10η ημέρα, η πυρκαγιά στη Ρόδο. Στο ανατολικό μέτωπο είναι σε ύφεση ενώ στο νοτιοδυτικό γίνονται επιχειρήσεις βόρεια από τα Λάερμα και νοτιο δυτικά από Βάτι.

Θυμίζουμε ότι αίσθηση είχαν προκαλέσει παλαιότερες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος αποκάλυψε πως πολλές από τις πυρκαγιές στα ελληνικά δάση την περίοδο 1995-1997, ήταν αποτέλεσμα εμπρησμών Τούρκων πρακτόρων της ΜΙΤ

Τέλος να σημειώσουμε ότι τις 105 έχουν φθάσει σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση οι συλλήψεις για εγκλήματα εμπρησμού

▶ Πηγή: Παραπολιτικά FM (Εκπομπή Ο Εξαρχείων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου