MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

ΜΚΟ και παράνομη μετανάστευση

Φαίνεται καθαρά πως η παράνομη μετανάστευση έχει εξελιχθεί σε μία συμπαιγνία της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρώπης – δηλαδή της Γερμανίας. Στηρίζεται δε από τις διεθνείς ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, αφενός μεν κερδίζοντας τεράστια ποσά, αφετέρου συνεργαζόμενες με την Τουρκία που τους προμηθεύει «εμπόρευμα» – δύστυχους μετανάστες. Προφανώς τους είναι αδιάφορος ο στόχος της Τουρκίας, ο οποίος δεν είναι άλλος από το βίαιο εποικισμό της Ελλάδας – οπότε την αμυντική της αποδυνάμωση και τη μετατροπή της σε δορυφόρο της, με τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου κοκ. Αδιάφορος τους είναι επίσης ο στόχος των οργανώσεων «τύπου Soros» – η δημιουργία δηλαδή πολυπολιτισμικών κοινωνιών, εύκολα ελεγχόμενων και με χαμηλό εργατικό κόστος.

Επικαιρότητα 

Εισαγωγικά, οι «Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις» (ΜΚΟ) αποτελούν έναν σχετικά καινούργιο και ανερχόμενο κλάδο – αρκετά προσοδοφόρο (πηγή). Σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπάρχουν 10.000.000 ΜΚΟ διεθνώς (πηγή) – ενώ εάν τις αντιμετώπιζε κανείς ως μία χώρα, θα ήταν η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, κατά το πανεπιστήμιο John Hopkins (πηγή). Μόνο στις Η.Π.Α. λειτουργούν 1,4 εκ. ΜΚΟ, απασχολώντας 11.400.000 υπαλλήλους ή το 10% του εργατικού τους δυναμικού (πηγή) – με το 26,7% να έχουν έδρα την Ουάσιγκτον και το 18,1% τη Νέα Υόρκη. 

Οι δωρεές σε ΜΚΟ στις Η.Π.Α. ανέρχονταν στα 358,5 δις $ το 2015 ή σχεδόν δύο φορές το ετήσιο ΑΕΠ της Ελλάδας – ενώ το αντικείμενο τους είναι η εκπαίδευση, οι τέχνες, οι υπηρεσίες υγείας και το περιβάλλον. Επίσης η πολιτική – από τα ανθρώπινα δικαιώματα (άρθρο), έως την υποστήριξη κομμάτων και εκλογικών εκστρατειών. Ο αριθμός τους ανά δραστηριότητα, ο τζίρος τους κλπ. φαίνονται στο γράφημα που ακολουθεί – με νούμερα που πραγματικά εντυπωσιάζουν. 



Στην Ευρώπη τώρα υπάρχουν 129.000 ΜΚΟ που λαμβάνουν ετήσιες δωρεές ύψους 53 δις € (πηγή) – είτε διεθνείς, είτε τοπικές, με υψηλόμισθα στελέχη και με εθελοντές. Μπορεί λοιπόν στην Ελλάδα να μην είμαστε εξοικειωμένοι με το θέμα, θεωρώντας πως οι ΜΚΟ είναι συνώνυμες με το μεταναστευτικό, αλλά αποτελούμε εξαίρεση – ενδεχομένως επειδή στη χώρα μας η «φιλανθρωπία» μέσω των ΜΚΟ είναι σχετικά σπάνια, όπως φαίνεται από τη χαμηλή κατάταξη μας από τους πίνακες που δημοσιεύει το πανεπιστήμιο της Ιντιάνα (γράφημα, πηγή). 




Περαιτέρω, σύμφωνα με μία μελέτη της ΕΕ από το 2009 (πηγή), στην Ελλάδα είχαν βρεθεί 4.168 ΜΚΟ – αν και δεν είχαν καταγραφεί όλες. Με βάση δε μία μελέτη από το 2013 του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Θαλής» εντοπίσθηκαν 422 οργανώσεις (γράφημα), με 25.000 απασχολουμένους – εκ των οποίων 4.016 μισθωτοί, 1.134 συνεργαζόμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες και 19.869 εθελοντές (7.100 σε τακτική βάση, πηγή). 



Εκτός τώρα από σημαντικά εργατικά θέματα που έχουν προκύψει, οι προϋπολογισμοί των μεγαλυτέρων ΜΚΟ, ο τζίρος τους καλύτερα, δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος, ούτε το προσωπικό που απασχολούν – όπως φαίνεται στο γράφημα που ακολουθεί. Σε μία καινούργια δε μελέτη, ο αριθμός τους υπολογίσθηκε στις 700 ενεργές οργανώσεις – με αναφορές σε γκρίζα εργασία, με εθελοντικό μανδύα (πηγή). 



Ειδικά όσον αφορά την παράνομη μετανάστευση στην Ελλάδα, μεταξύ των ετών 2015 και 2019 έχουν διατεθεί 2,2 δις € – από τα οποία 969,5 εκ. € προς το δημόσιο και 1,23 δις € σε διεθνείς ΜΚΟ (πηγή). Εν τούτοις, στον προϋπολογισμό μας για τα ίδια έτη εμφανίζονται λιγότερα από 300 εκ. € (γράφημα) – οπότε εύλογα αναρωτιέται κανείς πού πήγαν τα υπόλοιπα. Είναι γνωστό δε πως ορισμένες ΜΚΟ χρεώνουν μηναίο κόστος ανά ανήλικο μετανάστη 2.000 € (πηγή) – κάτι που ασφαλώς είναι το λιγότερο αισχροκέρδεια. 



Συνεχίζοντας, η ΕΕ υποσχέθηκε στην Ελλάδα 700 εκ. €, μετά την περιοδεία της προέδρου της στον Έβρο (πηγή) – τα μισά αμέσως, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν πράγματι δόθηκαν και πότε θα δοθούν τα υπόλοιπα. Στον προϋπολογισμό δε της Κομισιόν τα χρήματα που ήταν προς διάθεση μεταξύ των ετών 2014 και 2020 ανέρχονταν σε 14,2 δις € (πηγή) ή 2 δις € ετήσια – ενώ η πρόταση για τον επόμενο προϋπολογισμό 2021-2027 είναι η αύξηση τους στα 31 δις € ή 4,4 δις € ετήσια (πηγή). 

Με κριτήριο αυτά που δόθηκαν από το 2015 έως το 2019 (γράφημα), το μεγαλύτερο ποσόν θα παραχωρηθεί στην Ελλάδα – στην οποία, κατά τον υπουργό μετανάστευσης ή καλύτερα εποικισμού της, έχουν κατατεθεί 100.000 αιτήσεις ασύλου! Όπως ανέφερε, για να εγκατασταθούν όλοι αυτοί θα απαιτούταν ένα πολύ μεγάλο νησί – όπως η Ρόδος με βάση τον πληθυσμό της.



Ολοκληρώνοντας, φαίνεται καθαρά πως η παράνομη μετανάστευση έχει εξελιχθεί σε μία συμπαιγνία της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρώπης – δηλαδή της Γερμανίας. Στηρίζεται δε από τις διεθνείς ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, αφενός μεν κερδίζοντας τεράστια ποσά, αφετέρου συνεργαζόμενες με την Τουρκία που τους προμηθεύει «εμπόρευμα» – δύστυχους μετανάστες. 

Προφανώς τους είναι αδιάφορος ο στόχος της Τουρκίας, ο οποίος δεν είναι άλλος από το βίαιο εποικισμό της Ελλάδας – οπότε την αμυντική της αποδυνάμωση και τη μετατροπή της σε δορυφόρο της, με τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου κοκ. Αδιάφορος τους είναι επίσης ο στόχος των οργανώσεων «τύπου Soros» – η δημιουργία δηλαδή πολυπολιτισμικών κοινωνιών, εύκολα ελεγχόμενων και με χαμηλό εργατικό κόστος. 

Υστερόγραφο: H διακίνηση ανθρώπων είναι μια δραστηριότητα που αποφέρει τεράστια έσοδα – ενώ μπορεί να συνδέεται με περιπτώσεις εκβιασμών και εξαναγκασμού. Θεωρείται ότι μόνο το 2015 απέφερε 1 δις $ στους διακινητές (πηγή) – ενώ μεταξύ των ετών 2000 και 2014 16 δις € (πηγή).

Πηγή : https://analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου