MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Σταυρος Καλεντερίδης: «Το 20% κυβερνάει αυτοδύναμα το υπόλοιπο 80%. Τίθεται θέμα δημοκρατίας»

Για θέματα πολιτικής επικαιρότητας μίλησε στον FOCUS FM 103.6 και τη Δέσποινα Μποτίτση ο διεθνολόγος, Σταύρος Καλεντερίδης μετά και τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.
 
Ο κ.Καλεντερίδης κλήθηκε, αρχικά, να σχολιάσει το μεγάλο ποσοστό που απείχε από την κάλπη της 25ης Ιουνίου, λέγοντας:
 
«Αν πούμε ότι η συμμετοχή ήταν 50% και ότι το κυβερνών κόμμα έλαβε το 40% αυτού του ποσοστού (σ.σ. όσων ψήφισαν), σημαίνει ότι το 20% κυβερνάει αυτοδύναμα το υπόλοιπο 80%. Τίθεται θέμα δημοκρατίας»
 
«Δεν είναι απαραίτητα αποτέλεσμα στείρα άρνησης στην εκλογική διαδικασία, αλλά ένας υγιής ελληνισμός που δε θέλει τα συστήματα εξουσίας και σε συνδυασμό με τα πολλά μικρρά κόμματα, ο Έλληνας αρνείται να συμμετάσχει», συμπλήρωσε.
 
Για την ανάδειξη του Γιώργου Γεραπετρίτη ως Υπουργού Εξωτερικών, σχολίασε:
 
«Η δήλωση Γεραπετρίτη με την άρνηση των 12 ναυτικών μιλίων είναι δείγμα γραφής του τι θα ακολουθήσει η νέα Κυβέρνηση, ενώ έχουμε δικαίωμα από το Διεθνές Δίκαιο για τα 12 μίλια»
 
Τέλος, για την στάση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στο θέμα της απόρριψης του αιτήματος της αλβανικής δικαιοσύνης να συμμετάσχει ο Φρέντι Μπελέρης στην ορκωμοσία του ως δήμαρχος Χιμάρας, ο κ. Καλεντερίδης υποστήριξε:
 
«Είναι μια κατάφωρη παραβίαση του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, που εξασφαλίζει απόλυτη αυτονομία στους Έλληνες της μειονότητας της Βόρειας Ηπείρου(…)Η συμμορία του Ράμα δεν υπολογίζει ούτε την ελληνική κυβέρνηση ούτε τους πολίτες της»
 
Ακούστε τη συνέντευξη εδω:
 
 
Πηγή : focusfm.gr  















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου