MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Ο Σολτς έρχεται Ελλάδα για να πάρει 3,5 δις σε εξοπλισμούς και απλά «δεν βρίσκει σωστές τις τουρκικές απειλές»;

Η δήλωση του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου για τις τουρκικές απειλές κατά της Ελλάδας προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία! Έχει βουίξει ο τόπος ότι ο Γερμανός καγκελάριος Ο.Σολτς κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αθήνα θα πάρει μέχρι και 3,5 δις για εξοπλισμούς και το Βερολίνο δηλώνει ότι … δεν βρίσκει σωστές «απειλές και μη φιλικές δηλώσεις απέναντι σε γείτονες»!


Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε μάλιστα πως «δεν πρέπει να συζητούμε πολύ για κάθε φράση που λέγεται»!!! Μόνο που δεν μας είπε ότι είμαστε και υπερβολικοί…Κι όμως σε αυτούς η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει 3,5 δις ευρώ για εκσυγχρονισμό αρμάτων μάχης που δεν χρειάζεται και για αγορά τεθωρακισμένων οχημάτων, χωρίς καν να γίνει «έρευνα αγοράς»! Αυτή είναι η ελληνική…εξοπλιστική διπλωματία;

Ουδείς βέβαια πρέπει να ξεχνά ότι οι Γερμανοί «χτίζουν» αυτή τη στιγμή υποβρύχια 214 για τους Τούρκους, αφού πρώτα είχαν ναυπηγήσει τα ελληνικά ,με τις γνωστές πολύχρονες περιπέτειες.

Το ερώτημα είναι τι ακριβώς περιμένουμε από την Γερμανία και πρέπει σώνει και καλά να πληρώσουν οι φορολογούμενοι 3,5 δις που θα μπορούσαν να καλύψουν πολλές, πάρα πολλές ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Ανάγκες που δεν είναι άγνωστές ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στο ΓΕΕΘΑ βεβαίως.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου