MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Εκατοντάδες μαχητές της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ και σκοτώνουν πολίτες – Οι ισλαμιστές εκτόξευσαν 5.000 πυραύλους!

«Είμαστε σε κατάσταση πολέμου» λένε οι Ισραηλινοί
 
Σε κατάσταση χάους βρίσκεται το Ισραήλ το οποίο δέχεται από το πρωί μεγάλη επίθεση με πυραύλους από την Χαμάς και εισβολή εκατοντάδων ίσως και χιλιάδων ενόπλων ισλαμιστών οι οποίοι σκοτώνουν πολίτες εν ψυχρώ!
 

Από το πρωί η Χαμάς εκτόξευσε 5.000 πυραύλους προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε περιοχές του Τελ Αβίβ και της Ιερουσαλήμ!
Η Χαμάς ονόμασε την σημερινή επίθεση «Επιχείρηση Πλημμύρα». Η επίθεση με 5.000 πυραύλους είχε ως στόχο να προκαλέσει κορεσμό στην α/α άμυνα του Ισραήλ ώστε να μην μπορέσει να αντιμετωπιστεί από το «Iron Dome» και εν συνεχεία ξεκίνησε η εισβολή των μαχητών της μέσα στο Ισραήλ προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τον αιφνιδιασμό των Ισραηλινών.
Ο ισραηλινός Στρατός αναφέρει ότι βρίσκεται σε «κατάσταση πολέμου». Εντυπωσιάζει ο χάρτης με τα πλήγματα της Χαμάς.
Ο Μοχάμεντ Ντεΐφ, υψηλόβαθμος στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς, ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης, καλώντας τους απανταχού Παλαιστινίους να πολεμήσουν, μετά την επίθεση με τους πυραύλους στις νότιες περιοχές του Ισραήλ.
Αμέσως μετά το κάλεσμα, ένοπλοι ισλαμιστές εισέβαλαν στο Ισραήλ και άνοιξαν πυρ κατά πολιτών και στρατιωτών και ήδη όπως ανακοινώνουν όλα τα διεθνή ΜΜΕ υπάρχουν  δεκάδες νεκροί πολίτες ενώ οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχασαν τον έλεγχο του συνοριακού περάσματος στη Λωρίδα της Γάζας, μέσω του οποίου «ξεχύνονται» οι μαχητές της Χαμάς.
Το Ισραήλ απάντησε εξαπολύοντας επίθεση με πυραύλους κατά της Λωρίδας της Γάζας, την ώρα που ο υπουργός Άμυνας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ακτίνα 80 χιλιομέτρων από το συγκεκριμένο σημείο.
Σύμφωνα με αναφορές από τα διεθνή ΜΜΕ, έφεδροι στρατιωτικοί του Ισραήλ άρχισαν ήδη να παρουσιάζονται στις μονάδες, ενώ η Χαμάς ισχυρίζεται ότι έχει πάρει ομήρους Ισραηλινούς στρατιώτες και βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν συγκρούσεις στους δρόμους των ισραηλινών πόλεων.
Πάντως η επίθεση της Χαμάς είναι οργανωμένη και σχεδιασμένη καθώς οι ένοπλοι χτυπούν δεξαμενές καυσίμων του ισραηλινού Στρατού που σημαίνει πως δεν αποσκοπούν απλώς στην δημιουργία εντυπώσεων.
Αυτό που συμβαίνει σήμερα στο Ισραήλ δείχνει να έχει σχεδιαστεί προσεκτικά και σε μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Πηγή : https://www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου