MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Η Σουηδία καταργεί το σύστημα Net Zero του WEF: “Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι απάτη”

Η Σουηδία ανακοίνωσε ότι καταργεί τους στόχους πράσινης ενέργειας του WEF και έχει δηλώσει ότι η ανθρωπογενής επιστήμη για την υπερθέρμανση του πλανήτη είναι απάτη.
 
Σε μια δήλωση που ανακοινώνει τη νέα πολιτική στο σουηδικό κοινοβούλιο, η υπουργός Οικονομικών Elisabeth Svantesson προειδοποίησε ότι το σκανδιναβικό έθνος στρέφεται σε «ένα σταθερό ενεργειακό σύστημα».
 
Ο Svantesson προειδοποίησε ότι η αιολική και η ηλιακή ενέργεια είναι πολύ «ασταθής» για να καλύψουν τις ενεργειακές απαιτήσεις του έθνους.
 
Το Slaynews.com αναφέρει: Αντίθετα, η σουηδική κυβέρνηση επιστρέφει στην πυρηνική ενέργεια και έχει  εγκαταλείψει  τους στόχους της για παροχή «100% ανανεώσιμης ενέργειας».
 
Η κίνηση είναι ένα σημαντικό πλήγμα για την αναξιόπιστη και αναποτελεσματική τεχνολογία.
 
Οι χώρες ωθούνται προς την «ανανεώσιμη ενέργεια» για να επιτύχουν τους στόχους της πράσινης ατζέντας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).
 
Η πράσινη ατζέντα του WEF προωθείται σε μεγάλο βαθμό από τα Ηνωμένα Έθνη, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, την Παγκόσμια Τράπεζα και την κυβέρνηση του Δημοκρατικού Προέδρου Τζο Μπάιντεν.
Ανακοινώνοντας τη νέα πολιτική της Σουηδίας, ο Svantesson είπε: «Αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την πυρηνική ενέργεια.
 
«Χρειαζόμαστε περισσότερη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, χρειαζόμαστε καθαρό ηλεκτρισμό και χρειαζόμαστε ένα σταθερό ενεργειακό σύστημα».
 
Η ομάδα περιβαλλοντικών εκστρατειών Net Zero Watch χαιρέτισε  την κίνηση .
 
Η ομάδα υποστηρίζει ότι η σουηδική απόφαση είναι «ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αναγνωρίζοντας σιωπηρά τη χαμηλή ποιότητα του ασταθούς ανέμου και της ηλιακής ενέργειας και αποτελεί μέρος μιας γενικής κατάρρευσης της εμπιστοσύνης στην ατζέντα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που πρωτοστάτησε στις σκανδιναβικές χώρες και στη Γερμανία. .»
 
Κάτω από τη νέα της κατεύθυνση, η Σουηδία βλέπει τώρα την πυρηνική ενέργεια ως κρίσιμη για το ενεργειακό μέλλον της χώρας «100% χωρίς ορυκτά».
 
Η Σουηδία έχει την πολυτέλεια να απορρίψει τα ορυκτά καύσιμα, βασιζόμενη στην πυρηνική και υδροηλεκτρική και βιομάζα, προτείνει το Net Zero Watch.
 
Ο Svantesson έστειλε επίσης μια προειδοποίηση σε άλλα δυτικά έθνη που πιέζουν τυφλά να ανταποκριθούν στις ενεργειακές απαιτήσεις της πράσινης ατζέντας του WEF.
 
Σε «σημαντικές βιομηχανοποιημένες οικονομίες… μόνο ένα αέριο στην πυρηνική οδό είναι βιώσιμο για να παραμείνει βιομηχανοποιημένο και ανταγωνιστικό», σημείωσε ο Svantesson.
 
Οι ειδικοί υποστήριξαν ότι η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα δεν είναι πραγματικά ένας αξιόλογος στόχος για μια μεμονωμένη χώρα ή παγκοσμίως.
Οι πιθανές βλάβες του αερίου είναι αβέβαιες και υπερβολικές, ενώ τα οφέλη παραβλέπονται.
 
Ο Δρ Τζον Κόνσταμπλ, Διευθυντής Ενέργειας του Net Zero Watch, είπε ότι «το να ζεις κοντά στη Ρωσία εστιάζει το μυαλό».
 
Ο σουηδικός λαός επιθυμεί «να γειώσει την οικονομία του σε μια πηγή ενέργειας, πυρηνική, που είναι φυσικά υγιής και ασφαλής, σε αντίθεση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που δεν είναι καμία», εξηγεί.
 
Άλλες παγκόσμιες κυβερνήσεις συνεχίζουν «να ζουν σε μια φαντασίωση» σχετικά με την επίτευξη των στόχων της πράσινης ατζέντας, πρόσθεσε ο Constable.
 
«Αλλά φτάνουμε στο τέλος του πράσινου ονείρου».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου