MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Κατέρρευσε η μετοχή της Facebook, έχασε 115 δισ. δολ. χρηματιστηριακής αξίας σε μία ημέρα!

Το Facebook κατέγραψε την υψηλότερη ημερήσια απώλεια κεφαλαιοποίησης στην ιστορία της Wall Street 

Το sell-off στις 26 Ιουλίου 2018.... για τη μετοχή της Facebook στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, αποτελεί την υψηλότερη ημερήσια απώλεια κεφαλαιοποίησης στην ιστορία της Wall Street, ξεπερνώντας την αντίστοιχη της Intel στις 22 Σεπτεμβρίου 2000.

Τότε, υπενθυμίζεται, οι αμερικανικές αγορές κατέρρευσαν υπό την «φούσκα» στον τεχνολογικό κλάδο.

Σήμερα, η χρηματιστηριακή αξία της Facebook υποχώρησε άνω των δισ. δολαρίων, έπειτα από κατάρρευση της τάξεως του 19%, στα 175,2 δολάρια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ημερήσια υποχώρηση ύψους περίπου 115 δισ. δολαρίων στην κεφαλαιοποίηση της Facebook, αποτελεί το 43% του ΑΕΠ της Ελλάδας (ήτοι 200,3 δισ. δολάρια ΗΠΑ σε όρους 2017, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα)!!

Πλέον, η κεφαλαιοποίηση φθάνει τα 507 δισ. δολάρια, χάνοντας μία ακόμη θέση στην άτυπη κατάταξη, από την Alibaba.

Υψηλότερες αξίες παρουσιάζουν, επίσης, οι Apple, Amazon, Microsoft και Alphabet.

Σημαντικές ημερήσιες απώλειες χρηματιστηριακής αξίας έχουν παρουσιάσει μεταξύ άλλων στο παρελθόν οι Microsoft, Apple, Exxon Mobil, General Electric και Alphabet, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα. 

Το Facebook ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο του 2018, τα οποία αποδείχτηκαν κατώτερα των προσδοκιών.
Ειδικότερα, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά της κέρδη ανήλθαν σε 5,12 δισ. δολ. ή 1,74 δολ. ανά μετοχή στο β’ τρίμηνο, από 3,89 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα έσοδα της εταιρείας για την ίδια χρονική περίοδο, έφθασαν τα 13,04 δισ. δολ. -επίσης υποδεέστερα των προβλέψεων- από 9,16 δισ. δολ. στο β’ τρίμηνο του 2017.

Υπενθυμίζεται πως τα λειτουργικά κέρδη της Facebook είχαν καταγράψει άλμα 63% στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ανερχόμενα στα 4,99 δισεκ. δολάρια.

Πηγή : www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου