MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Ο Κοντογιώργης, τρόμαξε το αρχιπουλερικό του καθεστώτος

Δημήτρης Τζώρας – Πολιτικός Αναλυτής

Το Ελληνικό κοινοβούλιο, βρίθει διαφόρων πτηνών που μιμούνται την ανθρώπινη ομιλία. Κότες, παγώνια, πάπιες, μπούφοι, κοράκια, γύπες, καρδερίνες (πολλές καρδερίνες), παπαγάλοι και διάφορα άλλα ομιλούντα πουπουλοφόρα και φολιδοφόρα όντα, συναρθρώνουν την κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία.

Υπάρχει, όμως και το αρχιπουλερικό του καθεστώτος, που το τελευταίο διάστημα, μέσα από την ευρύτατη κοινωνική απαξία που εισπράττει, θέλει να αναδειχθεί σε κάτι μεταξύ εθνικού στοχαστή και διεθνούς στρατηγιστή. Στην Αμερική, τους πολιτικούς που αποστρατεύονται από την ενεργό δράση, τους αποκαλούν lame ducks, αλλά επειδή εδώ, είναι Βαλκάνια και δεν έχουμε πολλές πάπιες, είναι περισσότερο δόκιμο να αποκαλέσουμε τον συνταξιούχο πολιτικό, ως chief lame chicken, αφού το αξίωμα που κατείχε, ήταν αυτό, του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, λοιπόν, διότι περί αυτού ο λόγος, εκφράζει μία δημόσια και βαθύτατα καθεστωτική αγωνία, να σφετεριστεί την πολιτική κληρονομιά του Ιωάννη Καποδίστρια. Επειδή ο κύριος Παυλόπουλος, έχει συνηθίσει να απευθύνεται σε κομματικούς χαχόλους, θεωρεί, ότι εμείς, οι υπόλοιποι, θα κάνουμε ότι δε βλέπουμε και ότι δε γνωρίζουμε, πως οι πολιτικές δυνάμεις που δολοφόνησαν τον Κυβερνήτη του Έθνους, είναι ακριβώς οι ίδιες, που όλα του τα χρόνια, ως πολιτικός, υπερασπίζονταν υπάκουα και με ευλάβεια.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, δεν κάνει ό,τι κάνει τυχαία. Βλέπει, ότι εδώ και περίπου ένα χρόνο, ο επίτιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Γιώργος Κοντογιώργης, καταβάλει τεράστιες προσπάθειες, χωρίς τη βοήθεια των συστημικών Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης, να αναδείξει στον Ελληνικό λαό, το έργο και την πολιτική ουσία του Καποδιστριακού κοσμοειδώλου. Προσπάθειες, που ο κόσμος, αναγνωρίζει και τιμά. Το βιβλίο του «Ελληνισμός και Ελλαδικό Κράτος, δύο αιώνες αντιμαχίας», ήταν γροθιά στο στομάχι, σε όλο το μήκος και το πλάτος του σάπιου και νοσηρού μεταπολιτευτικού καθεστώτος. Είχε πολύ καιρό το σύστημα να φάει τόσο πολύ «ξύλο», από κάποιον του μεγέθους του Κοντογιώργη. 


Πόνεσαν με το βιβλίο αυτό! Πόνεσαν, διότι παρουσιάζει αλήθειες, που το σύστημα προσπαθούσε επί δεκαετίες να αποκρύψει από τον Ελληνικό λαό. Ο κύριος καθηγητής, με τις πενιχρές του υλικές δυνάμεις, αλλά με τις τεράστιες επιστημονικές του γνώσεις, έκανε τον Καποδίστρια επίκαιρο, στα μάτια και τα αυτιά της κοινής γνώμης. Ήταν λογικό το σύστημα, να εξουσιοδοτήσει και να ανεχθεί πάλι τον Προκόπη Παυλόπουλο, σε μία αγωνιώδη προσπάθεια να σφετεριστεί το έργο του Καποδίστρια. Η αυτού δολιότης του, παυλεύει σκληρά, να επικαρπωθεί την πολιτική κληρονομιά του δολοφονημένου κυβερνήτη. Ο σαλιοσπορέας υμνητής του Ευρωπαϊκού «πολιτισμού», ο άνθρωπος που παράνομα και αντισυνταγματικά, αγνόησε ένα δημοψήφισμα, παρέδωσε την Μακεδονία στους Σκοπιανούς και κατέστησε τη χώρα και τον εαυτό του διεθνή περίγελο με την επίσκεψη Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ζαρωμένος στην γωνιά του, άκουγε τη διάλεξη Ερντογάν περί διεθνούς πολιτικής, βρήκε, μετά το σώμα της χώρας, να ασελγήσει πάνω στο πτώμα του Καποδίστρια. Ο Ζήκος των Τσίπρα-Καραμανλή, αφού εκτέλεσε κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας επί των ημερών του, δίνει διαλέξεις για τον Καποδίστρια! Είναι παρόμοιο, σε φαιδρότητα, με το να κάνει ένα καρχαρίας, μαθήματα χορτοφαγίας στα λυθρίνια!


Η επιστράτευση Παυλόπουλου γι’ αυτή την αποστολή (σάμπως έχουν και κανέναν άλλο;) δείχνει πόσο φοβισμένο είναι το πολιτικό σύστημα. Τρέμουν και την σκιά τους, μήπως και καταφέρει κάποιος να αφυπνίσει τον Ελληνικό λαό. Εκνευρίζονται τα μάλα, που ο Κοντογιώργης, χαίρει της εκτιμήσεως πολλών, ανεξάρτητων και αδέσμευτων δημοσιογράφων, που αναδεικνύουν την πολιτική του σκέψη και το επιστημονικό του καταπίστευμα, σε αντίθεση με τις αρχοντομουτσουνάρες τους, που θα πρέπει διά του ρουσφετιού και της συναλλαγής, να αναδειχθεί ο δημόσιος λόγος τους.

Στο απόγειο της ενεστώσας εθνικής παρακμής μας, μπορεί στα μάτια του κόσμου, ο Παυλόπουλος, σε σύγκριση με την Σακελλαροπούλου, να ομοιάζει με ιερό τέρας Εθνικοφροσύνης, αλλά, όταν φτάνουμε στο σημείο να συγκρίνουμε μεταξύ τους σαρκοφάγα ζόμπι, δείχνει πόσο ανθυγιεινό για την κοινωνία και τα Εθνικά συμφέροντα είναι, το πολιτικό σύστημα της χώρας. Δεν έχει καμία διαφορά, ως προς τις επιπτώσεις του στο Εθνικό Ελληνικό σώμα, το δάγκωμα του πρώην και της νυν και το έχουμε διαπιστώσει πέρα από κάθε αμφιβολία ή σκεπτικισμό.

Είμαστε, ίσως, ο μοναδικός λαός, που δεν παρακολουθεί απλά το The Walking Dead, αλλά ζει μέσα σε αυτό!
 

Δημήτρης Τζώρας – Πολιτικός Αναλυτής
 
 
 
Πηγή : theflagreport.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου