MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Η κυβέρνηση χλευάζει τους αγρότες!

Για παραπλανητικούς ισχυρισμούς μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Θ. Σκυλακάκης σε ό,τι αφορά τις αποσυνδέσεις ρεύματος που έγιναν σε πληγέντες από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλία
 
Με χυδαία και προκλητικά ψέματα απαντά η κυβέρνηση στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, ειδικά αυτών που κατοικούν στη Θεσσαλία και είδαν σπίτια, αγρούς, ζωικό κεφάλαιο και εξοπλισμό να εξαφανίζονται σε λίγες ώρες λόγω της κακοκαιρίας «Daniel». Αυτός είναι και ο λόγος που τις επόμενες ημέρες σχεδιάζουν να βγουν και πάλι στους δρόμους, καθώς, αντί οι αρμόδιοι υπουργοί να υλοποιούν όσα υποσχέθηκαν, προκαλούν με την αβελτηρία τους περισσότερα προβλήματα.
 
Δρώντας συντονισμένα, οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης προσπάθησαν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, αντί να απαντήσουν στις πολύ σοβαρές κατηγορίες των πλημμυροπαθών. Το ΥΠΕΝ υποστήριξε πως «οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται περί αποκοπών ρεύματος σε αγρότες που επλήγησαν από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλία είναι τελείως παραπλανητικοί».
 
Θεόδωρος Σκυλακάκης

Μόνο που στην ίδια ανακοίνωση το υπουργείο παραδέχεται ότι όντως «στις 5.1.2024 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έλαβε γνώση για 301 αποσυνδέσεις ρεύματος αγροτών στη Θεσσαλία. Υπήρξε άμεση επικοινωνία από τις υπηρεσίες του υπουργείου με τον πάροχο για τη διευθέτηση του ζητήματος. Από την πλευρά του, επίσης την ίδια ημέρα (5/1) επιβεβαίωσε το σφάλμα και προέβη σε δύο ενέργειες: Πρώτον, αιτήθηκε (5/1) από τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) να το διορθώσει και, δεύτερον, διασφάλισε ότι δεν θα δημιουργηθεί, εκ νέου, αντίστοιχο πρόβλημα. Ο Διαχειριστής δεσμεύτηκε πως θα γίνουν οι απαραίτητες επισκέψεις για τις επανασυνδέσεις έως τις 10/1. Πραγματοποιήθηκαν μέχρι τότε και οι 301 επισκέψεις και έγιναν 208 επανασυνδέσεις. Για τις υπόλοιπες 93 περιπτώσεις υπήρξε αδυναμία επανασύνδεσης, καθώς δεν ήταν εφικτή η προσβασιμότητα. Από τον Διαχειριστή άφησαν σχετικά σημειώματα και έκτοτε συνεχίζονται οι επισκέψεις (έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον δύο επισκέψεις γι’ αυτές τις 93 περιπτώσεις) μέχρι να αποκτήσουν πρόσβαση στους συγκεκριμένους μετρητές. Για 44 περιπτώσεις δεν βρέθηκαν οι αγρότες που θα έδιναν στον Διαχειριστή πρόσβαση στους αντίστοιχους μετρητές, για να μπορέσει με τη σειρά του να επανασυνδέσει το ρεύμα. Για τις υπόλοιπες 49, οι επανασυνδέσεις δεν έχουν γίνει ακόμη για τεχνικούς λόγους. Εχουν πραγματοποιηθεί, ωστόσο, πάνω από τρεις επισκέψεις γι’ αυτές τις περιπτώσεις».
 
Στην «καραμέλα» των πολιτικά υποκινούμενων κινητοποιήσεων κατέφυγε την ίδια στιγμή ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε το θράσος την περασμένη εβδομάδα να πραγματοποιήσει σύσκεψη στην Καρδίτσα για την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης χωρίς τη συμμετοχή των αγροτών, προκαλώντας, όπως ήταν αναμενόμενο, οργισμένες αντιδράσεις.
 
Λευτέρης Αυγενάκης
Μάλιστα, έχουν καταγγείλει δημόσια πως, αν και έχουν στείλει επιστολή στον υπουργό με αίτημα να συναντηθεί μαζί τους από τις 7 Δεκεμβρίου 2023, ο… ακριβοθώρητος υπουργός δεν έχει ακόμη απαντήσει.
 
Ζεσταίνουν τα τρακτέρ σε Θεσσαλία και Αιτωλοακαρνανία
 
Οι αγρότες, πάντως, και όχι μόνο στην πολύπαθη Θεσσαλία, έχουν ήδη προγραμματίσει κινητοποιήσεις. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων Νομού Αιτωλοακαρνανίας έχει απευθύνει κάλεσμα για σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.
 

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλία, σήμερα θα αποφασιστεί εάν την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου θα στηθεί ένα ενιαίο μπλόκο στη Νίκαια της Λάρισας ή οι αγρότες θα προχωρήσουν σε συγκεντρώσεις ανά νομό.
 
Οι αγρότες της Θεσσαλίας ζητούν, μεταξύ άλλων, αποζημιώσεις ύψους 100% για τα προϊόντα τους που καταστράφηκαν, να αλλάξει επιτέλους ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ για τις φυσικές καταστροφές, όπως και να μην εφαρμοστούν στην περιοχή οι προβλέψεις της νέας ΚΑΠ που θα δημιουργήσουν μεγάλες δυσκολίες στους πληγέντες παραγωγούς θέτοντας σε κίνδυνο την ήδη κουτσουρεμένη χρηματοδότησή τους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
 
Οπως αποκάλυψε χθες η «κυριακάτικη δημοκρατία», το πόρισμα- καταπέλτης του Συνηγόρου του Πολίτη έφερε στην επιφάνεια την πλήρη αποδιοργάνωση του οργανισμού, η οποία αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη πληρωμή που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου