MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Το Oruc Reis προσέγγισε Στρογγύλη και Μεγίστη σε απόσταση μόλις 6,8 ναυτικών μιλίων!

( John.k - Και μια πληροφορία/καταγγελία για την Ελληνική Αστυνομία , από θαμώνες στην περιοχή που είδαν με κιάλια ότι το πλήρωμα του Oruc  Reis δεν φοράει μάσκες …. Και έχει προκλητική και εριστική  συμπεριφορά …  ) 

 
Φωτογραφία : Το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της χώρας μας, συνεδρίασε με θέμα την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων εν μέσω καραντίνας και πήρε επιτέλους, πολύ σοβαρές αποφάσεις !! George Adalis B
 
Μόλις 6,8 μίλια από την Στρογγύλη, στο σύμπλεγμα του Καστελλόριζου, έφτασε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis τα ξημερώματα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου. Το τουρκικό ερευνητικό, με τα βοηθητικά του πλοία Ataman και Cengiz Han, με συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων συνεχίζει τις σεισμικές έρευνες σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Νωρίτερα σήμερα όμως, το Oruc Reis -όπως καταγράφεται από τις ιστοσελίδες που καταγράφουν την πορεία των πλοίων- έφτασε σε απόσταση μόλις 6,8 μίλια νότια από τη νήσο Στρογγύλη στο σύμπλεγμα του Καστελλόριζου. Το σημείο που έκανε έρευνες το Oruc Reis σήμερα τα ξημερώματα, σε θαλάσσια περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ήταν μόλις 8 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά από την Μεγίστη.

Αυτή την ώρα, το Oruc Reis και ο τουρκικός στολίσκος που το συνοδεύει κινείται με πορεία νότια, ταχύτητα περίπου 4,4 κόμβων και στο ανατολικό όριο της περιοχής που κινείται από την προηγούμενη Κυριακή. Πρόκειται για την ζώνη που αποτυπώνεται με πορτοκαλί χρώμα στο παρακάτω γράφημα, εκεί όπου οι Τούρκοι έχουν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν τις σεισμικές έρευνες μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 29 Νοεμβρίου.


«Η Τουρκία, από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα, διαρκώς εντείνει τις παράνομες ενέργειες της στην Ανατολική Μεσόγειο, παραβιάζοντας κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Προσπαθεί δια της βίας να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος κρατών – μελών της ΕΕ. Η Άγκυρα με τις νέες παράνομες ενέργειές της δυναμιτίζει την προοπτική για διάλογο με τη χώρα μας» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
 
Πηγή : crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου