MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Αντίσταση στην υποτέλεια γιατί θα δούμε ελληνικά F-16 και Rafale εναντίον της Ρωσίας! Γ.Αυφαντής

«Διακήρυξη κατά της υποτέλειας» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του κειμένου διακήρυξης που θέτουν προς υπογραφή από τους πολίτες, προσωπικότητες της δημόσιας ζωής. Μεταξύ αυτών ο πρέσβυς ε.τ Γιώργος Αυφαντής, ο οποίος μιλά στο militaire channel για το εγχείρημα και τους στόχους του. Όπως πάντα με λόγο ευθύ, αιχμηρό και διάφανο ο κ.Αυφαντής εξηγεί ότι στην πορεία προς την υποτέλεια που θέλουν να μας επιβάλουν περιλαμβάνονται όχι μόνο τα μεγάλα εθνικά μας θέματα, αλλά και αυτά που συγκλονίζουν την κοινωνία μας, όπως τα Τέμπη. 
 
Ο κ.Αυφαντής μιλά για το έγκλημα των Τεμπών έξω από τα δόντια για τους κυβερνώντες αλλά και για τη Δικαιοσύνη. Υποστηρίζει ότι γνώριζαν ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει δυστύχημα αλλά «στα παλιά τους τα παπούτσια οι νεκροί». Για τη Δικαιοσύνη λέει ότι υπάρχουν «εντιμότατοι δικαστές, αλλά υπάρχουν κι εκείνοι που αμαυρώνουν την εικόνα της…Τι πήγε να κάνει ο κ.Γεραπετρίτης στα Τέμπη; Πήγε να «φιξάρει» τις έρευνες ,να κανονίσει ποιοι θα τις χειριστούν».

 
Μιλά για χρησιμοποίηση του απαρχαιωμένου σιδηροδρόμου «από λαθρέμπορους κι όλα αυτά προσπάθησε να τα συγκαλύψει το Μαξίμου…Όλος ο τόπος της τραγωδίας είναι γεμάτος από ξυλόλιο , έχει αποδειχτεί με ατράνταχτα στοιχεία…Να πάψει ο κόσμος να δέχεται αυτά που του σερβίρουν και να καθίσει να σκεφθεί».

Εξηγεί γιατί τα Τέμπη έχουν σχέση με την «εθνική μας υποτέλεια» και υπενθυμίζει πως βρέθηκαν στα χέρια των Ιταλών.

Για τα ελληνοτουρκικά ο κ.Αυφαντής μιλά σχετικά με την διαφαινόμενη δορυφοροποίηση της Ελλάδας και μιλά για «συνεπείς υπηρέτες» των αμερικανικών συμφερόντων. Αναφέρεται σε «προσωπική πολιτική» Μητσοτάκη σε κρίσιμα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως το Ουκρανικό και η μεγάλη κρίση της Μέσης Ανατολής. «Η χώρα θα βρει μπροστά της ,αυτά που ο κ.Μητσοτάκης κάνει», λέει .

Εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας ΥΔΡΑ στην Ερυθρά Θάλασσα, λόγω της παλαιότητας του πλοίου και των συστημάτων του. «Οι αντάρτες Χούθι , είναι πιθανό να επιλέξουν να χτυπήσουν ένα πλοίο που θεωρούν ότι είναι πιο αδύναμο από τα άλλα… Με αυτά που κάνουμε στην περιοχή είμαστε ένα βήμα από την στοχοποίηση των ελληνικών εμπορικών πλοίων», επισημαίνει ο κ.Αυφαντής.

Ο κ.Αυφαντής απαντά σε ερωτήματα για όσα αποκαλύφθηκαν με τα τεχνικά μνημόνια που συνοδεύουν την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία και τα οποία προβλέπουν την «παραχώρηση» στρατιωτικού προσωπικού στις ΗΠΑ. Το ΥΠΕΘΑ προσπάθησε να υποβαθμίσει το ζήτημα αλλά ο πρέσβυς ε.τ χαρακτηρίζει όσα υπογράψαμε, συμφωνήσαμε και εγκρίναμε μέσω Βουλής, ανήκουστα!

«Αυτό που θα θέσουμε υπό τις διαταγές αμερικανικής διοίκησης θα είναι αεροπλάνα…Υπάρχει η τάση από τους Ευρωπαίους να εμπλέξουν το ΝΑΤΟ πριν κερδίσει τις εκλογές ο Τραμπ στις ΗΠΑ. Δεν είπε όσα είπε τυχαία ο Μακρόν…Η ελληνική κυβέρνηση, ο κ.Μητσοτάκης και ο κ.Δένδιας συμμετέχουν σε αυτά τα σχέδια και θα στείλουμε ότι καλύτερο έχουμε, δηλαδή F-16 και Rafale», υποστηρίζει ο κ.Αυφαντής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου