MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Επί ποδός «πολέμου» ο Ελληνισμός: Λαοθάλασσα θα «πνίξει» την Κυβέρνηση – Στους δρόμους 2.000 αστυνομικοί, κόπηκαν ακόμα & τα ρεπό!

(John.k : Για να δούμε .... θα βάλει και  πάλι η "Ελληνική" κυβέρνηση μας, τους ξένους πράκτορες , να κάνουν μια νέα Marfin για να τρομοκρατήσουν τον λαό στο συλλαλητήριο  ;)

Κάθε προηγούμενο αναμένεται να ξεπεράσει η συμμετοχή των πολιτών στο συλλαλητήριο της Κυριακής (20/1/2019) στις 14:00 στο Σύνταγμα ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, το νομοσχέδιο για την κύρωση της οποίας κατατέθηκε στη Βουλή.

Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι, το συλλαλητήριο αυτό θα είναι το μεγαλύτερο, που έχει πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα κατά της «προδοτικής» Συμφωνίας των Πρεσπών που όπως υποστηρίζουν θέτει εν αμφιβόλω την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Οι διοργανωτές, που επιδόθηκαν σε μία πρωτοφανή κινητοποίηση με κάθε πρόσφορο μέσο, αισιοδοξούν, πως οι συμμετέχοντες θα ξεπεράσουν ακόμη και το ένα εκατομμύριο!

Οι βασικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 500 χιλιάδες διαδηλωτές που προφανώς αποτελεί ξεκάθαρη αποδοκιμασία στην απαράδεκτη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

Εξάλλου σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc, το 66% των Ελλήνων λέει ηχηρό «Όχι» στη Συμφωνία.

Οι διαδηλωτές από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη θέλουν να διατρανώσουν την έντονη αντίθεσή τους στις προβλέψεις της Συμφωνίας για την ιθαγένεια, τη γλώσσα και το όνομα Μακεδονία, που παραχωρείται στη FYROM που αμφισβητούν ευθέως την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Οι ομιλητές

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον κατάλογο των ομιλητών που θα απευθυνθούν στους συγκεντρωμένους περιλαμβάνονται οι:

Κρις Σπύρου, πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, πρώην γερουσιαστής και πρώην πρόεδρος της Βουλής των Δημοκρατικών του Νιου Χαμσάιρ
Γιώργος Τάτσιος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων 

Νίκος Λυγερός, Μαθηματικός, γνωστός για την ενασχόλησή του με το ζήτημα της ΑΟΖ 

Αφροδίτη Μάνου, μουσικοσυνθέτης, τραγουδίστρια, και 

Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος ΙΣΑ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής. 

ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ – ΚΟΠΗΚΑΝ ΤΑ ΡΕΠΟ! 

«Φρούριο» θα είναι την Κυριακή η Αθήνα λόγω του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, με την Αστυνομία να έχει τεθεί σε «κόκκινο» συναγερμό. 

Πιο αναλυτικά, όπως έγραφε νωρίτερα το newpost.gr, δεκαπέντε διμοιρίες των ΥΜΕΤ, δεκαπέντε των ΜΑΤ και το σύνολο των στελεχών της ασφάλειας εξαιρουμένων των ατόμων που αναρρώνουν ή βρίσκονται σε άλλα μέτρα ασφαλείας θα βρεθούν το μεσημέρι της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, από τους άνδρες της ασφάλειας ανακλήθηκαν τα ρεπό λόγω της υψηλής επικινδυνότητας της συγκέντρωσης. Την ίδια ώρα, όλες οι μονάδες των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ θα βρίσκονται επί ποδός μεταξύ άλλων σε εισόδους σταθμούς μετρό, όπως του Ευαγγελισμού, του Συντάγματος και του Πανεπιστημίου.

Συνολικά 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στην ακτίνα μεταξύ Προπυλαίων και Συντάγματος με αστυνομικούς να τοποθετούνται κατά μήκος των κάθετων δρόμων της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

Από αέρος, δυο drones και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ θα δίνουν ζωντανή εικόνα της συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας, ενώ επιπλέον 3 περιπολικά της Άμεσης Δράσης και μηχανές της ΔΙ.ΑΣ, θα βρίσκονται στα διόδια Αφιδνών για παν ενδεχόμενο.

Παράλληλα, θα στηθεί φραγμός με κλούβες των ΜΑΤ στην οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε περίπτωση συνάντησης των αναρχικών με όσους θα διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Να σημειώσουμε ακόμα πως όλα τα λεωφορεία που θα έρθουν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο θα σταματούν στα διόδια Αφιδνών και θα συνοδεύονται από περιπολικά.

Όπως συνέβη και πέρυσι θα λεωφορεία θα σταθμεύον στο ΟΑΚΑ, το ΣΕΦ και το ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ.

Κλείνουν σταθμοί του μετρό από τις 10

Με απόφαση της αστυνομίας, από τις 10 το πρωί της Κυριακής θα είναι κλειστοί οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια.

Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς να κάνουν στάση.

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Παράλληλα, λόγω του συλλαλητηρίου στην Πλατεία Συντάγματος, θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης από ώρα 22.00΄της 19-1-2019 και διακοπή κυκλοφορίας από ώρα 06.00΄ της 20-1-2019) στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας (Πλ. 

Συντάγματος, Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών κ.λπ.).

Οι προαναφερθείσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Στην ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ ενημερώνει τους οδηγούς πως «για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφεύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της ανωτέρω περιοχής, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων».

Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Η μεγάλη ελληνική σημαία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που μετά τη δολοφονία του από επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας έχει γίνει «κόκκινο» πανί για τα Τίρανα, θα κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία της στο συλλαλητήριο της Κυριακής στην Αθήνα, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Πρόκειται για τη σημαία που είχε ράψει ο ίδιος ο 35χρονος ομογενής, πριν από ένα χρόνο περίπου, την οποία στη συνέχεια μετέφερε από τους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, μαζί με φίλους συμπατριώτες του στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο αντίστοιχα. 

Για το ράψιμο της σημαίας, ο αδικοχαμένος ομογενής είχε διαθέσει ένα ολόκληρο μηνιάτικο μισθό του, σύμφωνα με συγγενικά του πρόσωπα. 

Τον περασμένο Νοέμβριο, στη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας του Κατσίφα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, η μεγάλη σημαία είχε κάνει και πάλι την εμφάνισή της προκαλώντας εκνευρισμό στις αλβανικές Αρχές που επιδόθηκαν σε “κυνήγι” μαγισσών, προκειμένου να την εντοπίσουν και να την κατασχέσουν, ως τεκμήριο… ελληνικού αλυτρωτισμού, χωρίς όμως να το καταφέρουν. 

Μαζική αναμένεται να είναι και η συμμετοχή Βορειοηπειρωτών στο συλλαλητήριο της Κυριακής, όπου σύμφωνα με τους διοργανωτές θα υπάρχει και ιδιαίτερη αναφορά στον αείμνηστο Κατσίφα και την ιδιαίτερη αγάπη του για την Μακεδονία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου