MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

ΒΟΥΛΗ – ΘΕΑΤΡΟ

Η ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΜΕ ΝΟΜΟ… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΜΕ ΝΟΜΟ 3845/2010-ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 

Με το Νόμο 3845 του 2010, ο οποίος είναι ο Νόμος που ψηφίστηκε προκειμένου να γίνει η εφαρμογή του Μηχανισμού Στήριξης. Ουσιαστικά είναι το 1o Μνημόνιο που ψηφίστηκε με την Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.Στον συγκεκριμένο νόμο βλέπουμε στην παράγραφο 4 του πρώτου Άρθρου, ότι «παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού»


ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3845/2010
ΦΕΚ 65/Α/6-5-2010
Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτημέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Άρθρο πρώτο
Μηχανισμός στήριξης της ελληνικής οικονομίας

1.Με τη Δήλωση των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Ζώνης του ευρώ που δημοσιοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την 25η Μαρτίου 2010 και προσαρτάται στον παρόντα νόμο ως Παράρτημα Ι, αποφασίστηκε για την οικονομική και τη δημοσιονομική σταθερότητα της ευρωζώνης, η δημιουργία μηχανισμού στήριξης.
2.Με τη Δήλωση για τη στήριξη της Ελλάδας από τα κράτη-μέλη της Ζώνης του ευρώ που δημοσιοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την 11η Απριλίου 2010 και προσαρτάται στον παρόντα νόμο ως Παράρτημα II στην αγγλική γλώσσα, και σε μετάφρασή της στην ελληνική γλώσσα, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της παραγράφου 1 με την κατάρτιση κοινού προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τις ελληνικές αρχές.
3.Για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης που συγκροτήθηκε σύμφωνα με τις Δηλώσεις των προηγούμενων παραγράφων, καταρτίστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχέδιο προγράμματος (Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής και Μνημόνιο Συνεννόησης στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής) το οποίο με επιστολές του Υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος διαβιβάστηκε, αφ’ ενός προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και αφ’ ετέρου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το σχέδιο προγράμματος προσαρτάται στον παρόντα νόμο ως Παραρτήματα III και IV, στην ελληνική γλώσσα.
4.Παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της προηγούμενης παραγράφου. Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου, εισάγονται στη Βουλή για κύρωση. 

Συμπερασματικά αντιλαμβανόμαστε ότι από την ψήφιση του Ν. 3845, ο Υπουργός Οικονομικών έχει την εξουσιοδότηση να υπογράφει Μνημόνια ή συμβάσεις δανεισμού που θα εφαρμόζονται επάνω στους Έλληνες πολίτες.Και ενώ στο τέλος της παραγράφου αυτής λέει ότι «εισάγονται στη Βουλή για κύρωση», διαπιστώσανε ότι κάνανε λάθος και ότι ρισκάρουν να μην ψηφιστούν τα δυσβάσταχτα μέτρα που όλοι μας έχουμε βιώσει από τότε μέχρι και σήμερα, μετά από 5 μέρες με τον Νόμο 3847 /2010 με την παράγραφο 9 του συγκεκριμένου νόμου, αντικαθιστούν την λέξη «κύρωση» με τη φράση
«συζήτηση και ενημέρωση. Ισχύουν και εκτελούνται από της υπογραφής τους»

Νόμος 3847/2010 - ΦΕΚ 67/Α/11-5-2010
Επανακαθορισμός των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας για τους συνταξιούχους και βοηθηματούχους του Δημοσίου.
Άρθρο Μόνο (* )
1. Τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας που προβλέπονται από οποιαδήποτε γενική ή ειδική διάταξη νόμου ή κανονιστική πράξη για τους συνταξιούχους και βοηθηματούχους του Δημοσίου γενικά χορηγούνται εφόσον ο δικαιούχος έχει υπερβεί το 60ό έτος της ηλικίας του και το συνολικό ποσό της μηνιαίας καταβαλλόμενης σύνταξης δεν υπερβαίνει τα δύο χιλιάδες πεντακόσια (2.500) ευρώ, το ύψος τους δε καθορίζεται ως εξής:
α) Το επίδομα εορτών Χριστουγέννων, τετρακόσια (400) ευρώ.

... 

9. Στο τέλος της παραγράφου 4 του άρθρου πρώτου του ν. 3845/2010 (ΦEK 65/A') αντί της λέξης "κύρωση" τίθενται οι λέξεις "συζήτηση και ενημέρωση. Ισχύουν και εκτελούνται από της υπογραφής τους."

10. Η ισχύς των διατάξεων των παραγράφων 1 έως και 6 αρχίζουν από 1ης Ιουνίου 2010 και των παραγράφων 7 έως και 9 από τη δημοσίευση του νόμου αυτού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Παραγγέλλομε τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και την εκτέλεσή του ως νόμου του Κράτους.

Αθήνα, 11 Μαΐου 2010 

(*)Σύμφωνα με το άρθρο πρώτο Παράγραφο Β΄- Υποπαράγρ.Β4 του Ν.4093/2012 - ΦΕΚ Α-222/12-11-2012: Τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 2592/1998 (Α΄ 57) και του άρθρου Μόνου του ν. 3847/2010 (Α΄ 67) καταργούνται
Δηλαδή το Ελληνικό Κοινοβούλιο, έχει ρόλο κομπάρσου σε οποιαδήποτε Μνημόνιο ή Συμβαση δανεισμού αποφασίσει, προφανώς κατόπιν εντολών από σκοτεινά κέντρα εξουσίας, να υπογράψει ο Υπουργός Οικονομικών, την οποία «Εισάγονται στη βουλή για συζήτηση και ενημέρωση και ισχύουν και εκτελούνται από την υπογραφή τους».Έτσι το Ελληνικό κοινοβούλιο και με την επικύρωση ενός νόμου, μετατρέπεται και επίσημα σε ένα μεγάλο καφενείο όπου οι βουλευτές «συζητούν και ενημερώνονται» γι αυτά που έχει υπογράψει ο Υπουργός Οικονομικών χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να επέμβουν, ή να το εμποδίσουν. 

ΟΠΟΤΕ, ΦΡΑΠΕΔΑΚΙ – ΤΣΙΓΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.ΚΙ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΥΤΌ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΑΘΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ «ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ« ??? ΩΣ ΠΟΤΕ??? Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΣ ΑΛΛΟ. 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ‘ΔΙΟΔΟΤΟΣ‘.
ΚΟΥΝΑΛΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ. ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου