MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

O ευρωπαϊκός Βορράς ανησυχεί για την ισχύ του Νότου.

(Σ.Σ.: Όπως όλα δείχνουν, η Μέρκελ θα φύγει νύχτα.... προσεχώς...)

«Η νέα δύναμη του Club Med» είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφει το δημοσίευμα του το Spiegelτο οποίο αναφέρεται στις διαφορές μεταξύ των κρατών του ευρωπαϊκού Νότου και του Βορρά με αφορμή την πρόσφατη σύνοδο των χωρών της Μεσογείου στην Αθήνα αλλά και την επικείμενη άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στην Μπρατισλάβα. 

Το Spiegel σημειώνει: «Εάν πράγματι ο ευρωπαϊκός Νότος καταφέρει να συνυπάρξει σε διάρκεια χρόνου θα υπάρξει ένταση στην ΕΕ. Μέχρι σήμερα είναι οι Γερμανοί και οι βόρειοι σύμμαχοί τους που δίνουν τον τόνο με στιλ συντηρητικό και παραδοσιακό. Μετά όμως το Brexit έχασαν ένα πολύτιμο σύμμαχο».

Και λίγο παρακάτω το Spiegel γράφει: «Φυσικά και η συμπεριφορά του Τσίπρα, του Ολάντ και του Ρέντσι έχει να κάνει με μελλοντικά δημοψηφίσματα και εκλογές και ο καθένας θέλει να κερδίσει πόντους με ένα νέο προφίλ για το πόσο σημαντικός είναι διεθνώς. 

Σε τελική ανάλυση για όλους είναι δύσκολα στο εσωτερικό. Αλλά και η στάση της Μέρκελ να μην συζητά για θέματα όπως η ελάφρυνση του χρέους των Ελλήνων πριν από τις βουλευτικές εκλογές το 2017 εδράζεται στον ίδιο πολιτικό εγωισμό. Και οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου έχουν πράγματι προβλήματα που δεν μπορούν να τα λύσουν μόνες τους.» 

Πηγή : dw.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου